ספורט תזונה בגיל השלישי

טריו מסבחה שעועית, עדשים ופטריות – מתכון 3

טריו מסבחה שעועית, עדשים ופטריות - מתכון 3...

טריו מסבחה שעועית, עדשים ופטריות – מתכון 3

טריו מסבחה שעועית, עדשים ופטריות

למילוי:

המצרכים ל-4 סועדים:

2 כוסות שעועית בובעס או לבנה

2 כוסות עדשים כתומות או צהובות

כפית כורכום

כפית כמון

5 פטריות שיטאקי

15 פטריות שונות

בצל אדום

2 כפות רוטב סויה איכותי

חצי כפית פלפל שחור

3 שיני שום

רבע כוס יין אדום קברנה

מיץ מלימון וחצי-שניים

3 כפות מלח ים גס

רבע כוס בוטנים קצוצים

1/2 כוס שמן זית ברנע

טריו מסבחה שעועית, עדשים ופטריות

אופן ההכנה:

משרים את השעועית כ-10 שעות במים. מעבירים למסננת ושוטפים 3 פעמים במהלך היום עד להנבטה.

מעבירים לסיר לחץ עם כף מלח, 3 שיני שום ומבשלים כשעה וחצי או שמבשלים בסיר רגיל למשך 4-3 שעות על אש קטנה עד שהשעועית תתרכך לגמרי ואחר כך מעבירים למעבד מזון לטחינה קלה. שוטפים היטב את העדשים ומבשלים עם 4 כוסות מים, כורכום וכמון עד שהמים מתאדים והעדשים הופכות למחית.

קוצצים בצל לקוביות ומאדים במחבת ווק עם 2 כפות שמן זית עד שמזהיב. שוטפים את כל הפטריות, קוצצים לקוביות ומוסיפים לבצל ומקפיצים עד שהפטריות מתרככות, מוסיפים את התבלינים: רוטב סויה, פלפל שחור ויין אדום ומבשלים לעוד מספר דקות.

מסדרים בצלחת הגשה את ממרח השעועית, מעליו את ממרח העדשים ומעל שניהם את קונצרט הפטריות. בוזקים בוטנים קצוצים, שופכים שמן זית ומיץ לימון מלמעלה ומגישים.

טריו מסבחה שעועית, עדשים ופטריות

למילוי:

המצרכים ל-4 סועדים:

2 כוסות שעועית בובעס או לבנה

2 כוסות עדשים כתומות או צהובות

כפית כורכום

כפית כמון

5 פטריות שיטאקי

15 פטריות שונות

בצל אדום

2 כפות רוטב סויה איכותי

חצי כפית פלפל שחור

3 שיני שום

רבע כוס יין אדום קברנה

מיץ מלימון וחצי-שניים

3 כפות מלח ים גס

רבע כוס בוטנים קצוצים

1/2 כוס שמן זית ברנע

טריו מסבחה שעועית, עדשים ופטריות

אופן ההכנה:

משרים את השעועית כ-10 שעות במים. מעבירים למסננת ושוטפים 3 פעמים במהלך היום עד להנבטה.

מעבירים לסיר לחץ עם כף מלח, 3 שיני שום ומבשלים כשעה וחצי או שמבשלים בסיר רגיל למשך 4-3 שעות על אש קטנה עד שהשעועית תתרכך לגמרי ואחר כך מעבירים למעבד מזון לטחינה קלה. שוטפים היטב את העדשים ומבשלים עם 4 כוסות מים, כורכום וכמון עד שהמים מתאדים והעדשים הופכות למחית.

קוצצים בצל לקוביות ומאדים במחבת ווק עם 2 כפות שמן זית עד שמזהיב. שוטפים את כל הפטריות, קוצצים לקוביות ומוסיפים לבצל ומקפיצים עד שהפטריות מתרככות, מוסיפים את התבלינים: רוטב סויה, פלפל שחור ויין אדום ומבשלים לעוד מספר דקות.

מסדרים בצלחת הגשה את ממרח השעועית, מעליו את ממרח העדשים ומעל שניהם את קונצרט הפטריות. בוזקים בוטנים קצוצים, שופכים שמן זית ומיץ לימון מלמעלה ומגישים.

פורסם בתאריך: 10/11/2018

אהבתם את הכתבה? לחצו כאן לשיתוף ברשתות החברתיות!

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

תוחלת החיים אמנם ממשיכה לעלות, אך הדיון המרכזי בתחום ה־longevity מתמקד באיכות השנים הנוספות – לא רק באורכן. מחקרים עדכניים...
את הדרך לחיים טובים יותר תנועה שמשנה את החיים. ריקוד הוא הרבה יותר מתנועה – הוא מפעיל את הגוף, מחזק...
רשת דיור מוגן עד 120 משיקה בבית בת"א את מרכז ה- Longevity הראשון מסוגו בישראל, ומביאה בשורה חדשה לבני הגיל...
מה הקשר בין פיזיותרפיה ושיפור איכות השינה, מה הקשר בין חיזוק השרירים ושיפור תפקוד מטבולי? • כל מה שרציתם לדעת...
החשיבות של קשרים חברתיים בגילאים המבוגרים היא קריטית לאיכות החיים ולאריכות ימים. שהייה בבית דיור מוגן איכותי ושוקק חיי חברה...
No matter when you start, physical activity will always be effective in improving your physical abilities, boosting self-confidence, and elevating...
Powered by Elektro

צרו קשר
וקבלו פרטים נוספים