חייגו: 6120*

סלט סרדינים בכבישה ביתית

מתכון לארבע מנות

לסרדינים הכבושים:
8 סרדינים טריים – יש להסיר
את הראש ואת האדרה (מי
שלא בקיא יכול לבקש בחנות
הדגים שיעשו זאת).
1/2 חבילה מלח גס
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס שמן זית
1 כוס שמן קנולה
תבלינים שונים לפי הטעם:
תימין, פלפל חריף טרי, זרעי כוסברה, עלי דפנה, פלפל אנגלי.

לסלט:
2 צרורות עלי רוקט
1 סלק
1 תפוח אדמה גדול
1/2 בצל סגול
1 פלפל חריף
שמן זית, לימון, מלח
ופלפל שחור – לפי הטעם.

אופן ההכנה:
סרדינים כבושים:
1. שופכים לתוך מגש מלח גס וסוכר ומערבבים קלות. יוצרים שכבה אחידה בגובהה ומניחים עליה למשך חצי שעה את הסרדינים כשהבטן כלפי מטה. הופכים צד ומחכים חצי שעה נוספת.
2. שופכים לתוך צנצנת או קופסה את שני סוגי השמנים והתבלינים שבחרתם.
3. מוציאים את הסרדינים מתערובת המלח והסוכר, מנקים מהם את שאריות המלח בעזרת ידיים רטובות ומניחים אותם בתוך הצנצת. משאירים את הסרדינים בצנצנת למשך כמה ימים במקרר.

ירקות:
1. מחממים תנור לחום של 230 מעלות וצולים את הסלק בקליפתו על נייר אפייה במשך שעתיים, עד שמתרכך ומתכווץ. מוציאים מהתנור, מקלפים וחותכים אותו בצורת סירות.
2. מבשלים במים את תפוח האדמה בקליפתו עד שמתרכך (מזלג עובר דרכו בקלות), מוציאים מהמים, מצננים, קולפים וחותכים לחתיכות גסות.
3. פורסים את הבצל לפרוסות דקות.
4. בקערה גדולה מניחים חתיכות תפוח אדמה, בצל סגול ועלי רוקט ומתבלים בשמן זית, בלימון, במלח ובפלפל שחור לפי הטעם. את חתיכות הסלק מתבלים בנפרד, כדי שלא יצבעו את כל הסלט.

הגשה:
מניחים את כל הירקות המתובלים בצלחת הגשה.
שולפים סרדינים מהצנצנת ומניחים בין הירקות.

רעיונות לגיוון:
* אפשר לפרוס פרוסות של פלפל חריף ולהניח מעל.
* אפשר להוסיף לסלט ביצה עלומה או ביצה קשה.

לייעוץ ראשוני ופרטים