ממרח עדשים בסגנון כבד קצוץ
החומרים לממרח העדשים:
1 כוס עדשים שחורות אורגניות מ'ניצת הדובדבן'
1 שורש סלרי קלוף וחתוך לקוביות
3 כפות שמן זית
3 בצלים קלופים וקצוצים דק
1 כוס פטריות פורטבלו קצוצות גס
1 כפית עלי טימין טרי
2 כפות חומץ בלסמי
1 כוס יין אדום
1 כוס קשיו
1 כוס אגוזי מלך
1 כף פתיתי שמרי בירה (בפסח אפשר להימנע)
2 כפות מיונז טבעוני (לא חובה)
1 כף חרדל
2 כפות רוטב סויה
1 כף סילאן ללא תוספת סוכר
1 כפית פלפל שחור גרוס
החומרים לקישוט:
סירופ רימונים
1 בצל ירוק חתוך לטבעות
אופן ההכנה:
מבשלים את העדשים השחורות ואת שורש הסלרי עד שהעדשים רכות ולא מתפרקות ומסננים את המים.
מטגנים בשמן זית את הבצל עם הפטריות והטימין עד להשחמה.
מוסיפים חומץ בלסמי ויין, מביאים לרתיחה, ומבשלים למשך 10 דקות נוספות בבעבוע קל.
לתוך קערת מעבד המזון מוסיפים את כל שאר המרכיבים וכן את הפטריות והבצל, עדיף עם הנוזלים. טוחנים עד שמתקבל מרקם מחיתי. מוסיפים מלח, אם נחוץ, ומעבירים למקרר.
להגשה מניחים במגש או בצלחת מעל המצות. מניחים כף גדושה מהממרח על כל אחת מהן, מקשטים בטבעות של בצל ירוק ובוזקים מעל מעט סירופ רימונים.