ספורט תזונה בגיל השלישי

מתכון: עוגת תמרים

מתכון: עוגת תמרים

עוגת תמרים

אגנס קרטס – דיירת, הבית בתל אביב.
”המתכון פורסם בספר ’מצעד מטעמי ישראל‘ והופיע גם בירחון ’גורמה‘ האמריקאי. רות סירקיס שראתה את הכתבה פרסמה את המתכון ברדיו במדור שלה תחת שמי.“

חומרים:
2 תבניות אפייה זהות בקוטר
26 ס”מ מרופדות בנייר אפייה
משומן קלות
5 ביצים מופרדות
2 כוסות סוכר
100 גרם אגוזים טחונים
100 גרם תמרים מיובשים
חתוכים לקוביות קטנות
100 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות
100 גרם חמאה
3 כפות קוניאק

אופן ההכנה:

עוגה:
להקציף את החלבונים עם כוס וחצי סוכר עד לקבלת קצף יציב.
לערבב את האגוזים עם התמרים עד לקבלת תערובת אחידה.
בתנועות קיפול לערבב את התערובת אל החלבונים המוקצפים.
להוסיף שתי כפות קוניאק.
לצקת את התערובת באופן שווה אל התבניות (שתי עוגות)
לאפות את שני החלקים בתנור מחומם ל 180- מעלות כ 50- דקות.
לכבות את התנור ולקרר את העוגה בתוך התנור.

קרם:
לשים בקערה את החלמונים עם יתרת הסוכר.
להניח את הקערה על סיר ובו מים רותחים ולהמיס את החלמונים והסוכר תוך כדי בחישה מתמדת, עד לקבלת עיסה חלקה ואוורירית. להוסיף שוקולד, חמאה ואת שארית הקוניאק.
לערבב עד לקבלת קרם חלק ומבריק. לצנן לטמפרטורת החדר.

הרכבה:
להסיר מאחת העוגות את נייר האפייה ולהניח אותה על מגש או צלחת.
למרוח שכבה נדיבה מהקרם ולהניח מעל את העוגה הנוספת (לא לשכוח להסיר את הנייר).
לצקת את כל הקרם שנותר על העוגה, כך שיכסה את החלק העליון וגם את הצדדים.
לקרר עד להגשה.

עוגת תמרים

אגנס קרטס – דיירת, הבית בתל אביב.
”המתכון פורסם בספר ’מצעד מטעמי ישראל‘ והופיע גם בירחון ’גורמה‘ האמריקאי. רות סירקיס שראתה את הכתבה פרסמה את המתכון ברדיו במדור שלה תחת שמי.“

חומרים:
2 תבניות אפייה זהות בקוטר
26 ס”מ מרופדות בנייר אפייה
משומן קלות
5 ביצים מופרדות
2 כוסות סוכר
100 גרם אגוזים טחונים
100 גרם תמרים מיובשים
חתוכים לקוביות קטנות
100 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות
100 גרם חמאה
3 כפות קוניאק

אופן ההכנה:

עוגה:
להקציף את החלבונים עם כוס וחצי סוכר עד לקבלת קצף יציב.
לערבב את האגוזים עם התמרים עד לקבלת תערובת אחידה.
בתנועות קיפול לערבב את התערובת אל החלבונים המוקצפים.
להוסיף שתי כפות קוניאק.
לצקת את התערובת באופן שווה אל התבניות (שתי עוגות)
לאפות את שני החלקים בתנור מחומם ל 180- מעלות כ 50- דקות.
לכבות את התנור ולקרר את העוגה בתוך התנור.

קרם:
לשים בקערה את החלמונים עם יתרת הסוכר.
להניח את הקערה על סיר ובו מים רותחים ולהמיס את החלמונים והסוכר תוך כדי בחישה מתמדת, עד לקבלת עיסה חלקה ואוורירית. להוסיף שוקולד, חמאה ואת שארית הקוניאק.
לערבב עד לקבלת קרם חלק ומבריק. לצנן לטמפרטורת החדר.

הרכבה:
להסיר מאחת העוגות את נייר האפייה ולהניח אותה על מגש או צלחת.
למרוח שכבה נדיבה מהקרם ולהניח מעל את העוגה הנוספת (לא לשכוח להסיר את הנייר).
לצקת את כל הקרם שנותר על העוגה, כך שיכסה את החלק העליון וגם את הצדדים.
לקרר עד להגשה.

פורסם בתאריך: 02/04/2017

אהבתם את הכתבה? לחצו כאן לשיתוף ברשתות החברתיות!

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

תוחלת החיים אמנם ממשיכה לעלות, אך הדיון המרכזי בתחום ה־longevity מתמקד באיכות השנים הנוספות – לא רק באורכן. מחקרים עדכניים...
את הדרך לחיים טובים יותר תנועה שמשנה את החיים. ריקוד הוא הרבה יותר מתנועה – הוא מפעיל את הגוף, מחזק...
רשת דיור מוגן עד 120 משיקה בבית בת"א את מרכז ה- Longevity הראשון מסוגו בישראל, ומביאה בשורה חדשה לבני הגיל...
מה הקשר בין פיזיותרפיה ושיפור איכות השינה, מה הקשר בין חיזוק השרירים ושיפור תפקוד מטבולי? • כל מה שרציתם לדעת...
החשיבות של קשרים חברתיים בגילאים המבוגרים היא קריטית לאיכות החיים ולאריכות ימים. שהייה בבית דיור מוגן איכותי ושוקק חיי חברה...
No matter when you start, physical activity will always be effective in improving your physical abilities, boosting self-confidence, and elevating...
Powered by Elektro

צרו קשר
וקבלו פרטים נוספים