תרנגולת צלוייה ותפוחי עץ
החומרים:
1 תרנגולת שלמה ושמנמנה
8 תפוחי עץ גרנד סמיט
1 כף גרגירי שומר
1 כף גרידת לימון
2 כפות חרדל
מלח לפי הטעם
פלפל לבן גרוס טרי לפי הטעם
שמן זית בנדיבות
כוס עלי שמיר
אופן ההכנה:
מגלענים את התפוחים וחותכים לרבעים. מטפטפים עליהם מיץ לימון ומתבלים במלח ובפלפל.
מורחים חרדל בין העור לבשר התרנגולת, משמנים בשמן זית ומתבלים בגרידת הלימון, בזרעוני השומר ובפלפל לבן גרוס. מפזרים עלי שמיר מעל התרנגולת ומניחים אותה עם התפוחים בתבנית חרס או בפאיירקס.
מטפטפים עוד קצת שמן זית וצולים בחום של 220 מעלות כחצי שעה. הופכים את התרנגולת ומנמיכים את הטמפרטורה ל-180 וממשיכים לצלות עוד חצי שעה. הופכים שוב את התרנגולת ומגישים.
אפשר לטפטף מעט דבש ולסחוט מיץ לימון לפני ההגשה.