פאייה של פרגיות וירקות ירוקים
חומרים:
2 פרגיות מחולקות ל-8 חלקים כל אחת
3 כוסות אורז
כוס שמן זית
2 פלפלים ירוקים
חצי פלפל ירוק חריף או שלם
(בהתאם לחריפות הרצוי)
1 ברוקולי מופרד לפרחים
1 צרור אספרגוס חתוך לאורך של 8 ס"מ
2 קישואים מנוקים מהגרעינים
כוס אפונה סינית
1 בצל גדול
3 שיני שום פרוסות דק
½4 כוסות מרק עוף חם מוכן
מלח ופלפל
15 חוטי זעפרן
כף אורגנו קצוץ
כף פטרוזיליה קצוצה
כפית חרדל
קורט פפריקה מתוקה
אופן ההכנה:
מורחים את נתחי הפרגית בכפית חרדל ובמעט פפריקה מתוקה.
חותכים את הפלפלים והקישואים לקוביות, מחממים את השמן ומקפיצים קלות את האספרגוס, הברוקולי, הקישואים והאפונה.
מוציאים את הירקות ומטגנים באותו שמן את נתחי הפרגית עד שמתקבל גוון זהוב ומניחים בצד.
מוסיפים לסיר את הבצל, השום, הפלפלים והזעפרן ומאדים מעט, מוסיפים את האורז ומערבבים.
מניחים את נתחי הפרגית על האורז, מוסיפים את המרק ומתבלים. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים 20 דקות. מכבים את האש ומוסיפים את הירקות ועשבי התיבול ומערבבים, מכסים שוב ומניחים מכוסה כ-5 דקות לפני ההגשה.
סביצ'ה דניס ופלפלים (ל–6 סועדים)
החומרים :
3 דניסים מנוקים מעור ומעצמות
2 פלפלים אדומים
1 פלפל צהוב
1 פלפל ירוק
1 פלפל צ'ילי אדום
1 בצל אדום
2 שיני שום כתושות
2 כפות כוסברה קצוצה
10 עגבניות שרי חתוכות לרבעים
מיץ מ-4 ליים או מ-2 לימונים
מיץ מתפוז אחד
1/2 כוס שמן זית
מלח
פלפל גרוס טרי
אופן ההכנה:
חותכים את פילה הדג לפרוסות דקות, את הפלפלים לרצועות דקיקות, את הבצל לפרוסות דקות ומערבבים את כל המרכיבים יחד. מתבלים כשעתיים לפני ההגשה ומגישים על עלי חסה טריים.
פנה–קוטה דבש על תפוח מזוגג בחמאה
החומרים:
חצי ליטר שמנת מתוקה
6 גר' אבקה או דף ג'לטין
3 כפות דבש
קליפה מגוררת מחצי לימון
3 תפוחים
2 כפות גדושות סוכר חום
2 כפות חמאה
אופן ההכנה:
מרתיחים את השמנת עם הג'לטין, הדבש וגרידת הלימון. מערבבים עד שהג'לטין נמס, מנמיכים את האש ללהבה מאוד נמוכה ומבשלים למשך שעה. מסננים ויוצקים לכוסיות חד פעמיות ומקררים ל-8 שעות לפחות.
חוצים את התפוחים, מגלענים ופורסים לפרוסות דקות. מחממים במחבת את החמאה ומוסיפים את פרוסות התפוחים. מטלטלים את המחבת עד שהתפוחים מתחילים להזהיב ומוסיפים את הסוכר. ממשיכים לטלטל עד שהסוכר נמס ומצפה את התפוחים ומצננים.
להגשה: מניחים בצלוחית כף תפוחים מזוגגים והופכים מעל את הפנה-קוטה.
פאייה של פרגיות וירקות ירוקים
חומרים:
2 פרגיות מחולקות ל-8 חלקים כל אחת
3 כוסות אורז
כוס שמן זית
2 פלפלים ירוקים
חצי פלפל ירוק חריף או שלם
(בהתאם לחריפות הרצוי)
1 ברוקולי מופרד לפרחים
1 צרור אספרגוס חתוך לאורך של 8 ס"מ
2 קישואים מנוקים מהגרעינים
כוס אפונה סינית
1 בצל גדול
3 שיני שום פרוסות דק
½4 כוסות מרק עוף חם מוכן
מלח ופלפל
15 חוטי זעפרן
כף אורגנו קצוץ
כף פטרוזיליה קצוצה
כפית חרדל
קורט פפריקה מתוקה
אופן ההכנה:
מורחים את נתחי הפרגית בכפית חרדל ובמעט פפריקה מתוקה.
חותכים את הפלפלים והקישואים לקוביות, מחממים את השמן ומקפיצים קלות את האספרגוס, הברוקולי, הקישואים והאפונה.
מוציאים את הירקות ומטגנים באותו שמן את נתחי הפרגית עד שמתקבל גוון זהוב ומניחים בצד.
מוסיפים לסיר את הבצל, השום, הפלפלים והזעפרן ומאדים מעט, מוסיפים את האורז ומערבבים.
מניחים את נתחי הפרגית על האורז, מוסיפים את המרק ומתבלים. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים 20 דקות. מכבים את האש ומוסיפים את הירקות ועשבי התיבול ומערבבים, מכסים שוב ומניחים מכוסה כ-5 דקות לפני ההגשה.
סביצ'ה דניס ופלפלים (ל–6 סועדים)
החומרים :
3 דניסים מנוקים מעור ומעצמות
2 פלפלים אדומים
1 פלפל צהוב
1 פלפל ירוק
1 פלפל צ'ילי אדום
1 בצל אדום
2 שיני שום כתושות
2 כפות כוסברה קצוצה
10 עגבניות שרי חתוכות לרבעים
מיץ מ-4 ליים או מ-2 לימונים
מיץ מתפוז אחד
1/2 כוס שמן זית
מלח
פלפל גרוס טרי
אופן ההכנה:
חותכים את פילה הדג לפרוסות דקות, את הפלפלים לרצועות דקיקות, את הבצל לפרוסות דקות ומערבבים את כל המרכיבים יחד. מתבלים כשעתיים לפני ההגשה ומגישים על עלי חסה טריים.
פנה–קוטה דבש על תפוח מזוגג בחמאה
החומרים:
חצי ליטר שמנת מתוקה
6 גר' אבקה או דף ג'לטין
3 כפות דבש
קליפה מגוררת מחצי לימון
3 תפוחים
2 כפות גדושות סוכר חום
2 כפות חמאה
אופן ההכנה:
מרתיחים את השמנת עם הג'לטין, הדבש וגרידת הלימון. מערבבים עד שהג'לטין נמס, מנמיכים את האש ללהבה מאוד נמוכה ומבשלים למשך שעה. מסננים ויוצקים לכוסיות חד פעמיות ומקררים ל-8 שעות לפחות.
חוצים את התפוחים, מגלענים ופורסים לפרוסות דקות. מחממים במחבת את החמאה ומוסיפים את פרוסות התפוחים. מטלטלים את המחבת עד שהתפוחים מתחילים להזהיב ומוסיפים את הסוכר. ממשיכים לטלטל עד שהסוכר נמס ומצפה את התפוחים ומצננים.
להגשה: מניחים בצלוחית כף תפוחים מזוגגים והופכים מעל את הפנה-קוטה.