מרק 'גילי' קרם סלק ודלעות צלויות
מרק ייחודי עם טעמים עמוקים ועשירים של חורף
החומרים ל-4 מנות:
שלב 1
1 דלעת קטנה או דלורית (1 ק"ג)
1 כף שמן קוקוס
1 כף מלח הימלאיה
1 כפית שטוחה פלפל שחור
שלב 2
1 דלעת קטנה או דלורית (1 ק"ג) (בנוסף לדלעת שבשלב 1), קלופה וחתוכה לקוביות בינוניות
1 בטטה גדולה או 2 בטטות קטנות (חצי ק"ג) חתוכות לקוביות בינוניות
2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
2 יח' סלק קלוף וחתוך לקוביות קטנות
1 כף כורכום
1 כף קארי
1 כף זרעי חרדל צהוב
1 כף מלח אטלנטי
1 כוס עדשים כתומות אורגניות
3 ליטר מים
שלב 3
400 מ"ל קרם קוקוס
50 גרם זרעי דלעת קלויים
אופן ההכנה:
מקלפים את הדלעת או הדלורית שבשלב הראשון. מתבלים ומשמנים, מניחים בתבנית עם נייר אפייה ומכניסים לתנור למשך 20 דקות, לחום של 200 מעלות.
מכניסים לסיר את כל המצרכים שבשלב 2 ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל על אש קטנה עד שכל הירקות התרככו.
מוסיפים את הקרם קוקוס, טוחנים הכול בבלנדר ומתקנים את התיבול.
להגשה יש למזוג את המרק לצלחת, להניח את הדלעות הצלויות במרכז המרק ולפזר מעל את גרעיני הדלעת.
מרק 'גילי' קרם סלק ודלעות צלויות
מרק ייחודי עם טעמים עמוקים ועשירים של חורף
החומרים ל-4 מנות:
שלב 1
1 דלעת קטנה או דלורית (1 ק"ג)
1 כף שמן קוקוס
1 כף מלח הימלאיה
1 כפית שטוחה פלפל שחור
שלב 2
1 דלעת קטנה או דלורית (1 ק"ג) (בנוסף לדלעת שבשלב 1), קלופה וחתוכה לקוביות בינוניות
1 בטטה גדולה או 2 בטטות קטנות (חצי ק"ג) חתוכות לקוביות בינוניות
2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
2 יח' סלק קלוף וחתוך לקוביות קטנות
1 כף כורכום
1 כף קארי
1 כף זרעי חרדל צהוב
1 כף מלח אטלנטי
1 כוס עדשים כתומות אורגניות
3 ליטר מים
שלב 3
400 מ"ל קרם קוקוס
50 גרם זרעי דלעת קלויים
אופן ההכנה:
מקלפים את הדלעת או הדלורית שבשלב הראשון. מתבלים ומשמנים, מניחים בתבנית עם נייר אפייה ומכניסים לתנור למשך 20 דקות, לחום של 200 מעלות.
מכניסים לסיר את כל המצרכים שבשלב 2 ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל על אש קטנה עד שכל הירקות התרככו.
מוסיפים את הקרם קוקוס, טוחנים הכול בבלנדר ומתקנים את התיבול.
להגשה יש למזוג את המרק לצלחת, להניח את הדלעות הצלויות במרכז המרק ולפזר מעל את גרעיני הדלעת.