מסביב לשולחן
דוד קישקה לוקח אותנו למוסדות קולינריים מומלצים באזור המרכז
בימים אלה, של חוסר ודאות, שבהם לא ממש ברור כיצד ייראה ערב החג ומי ישב סביב השולחן, בחרנו לחרוג ממנהגינו ובמקום להציע מתכונים, להביא אליכם חמישה מקומות מעולים, מוסדות קולינריים ששווה להכיר באזור המרכז. הזמנו את דוד קישקה, מומחה לקולינריה, לשתף אותנו באהבתו הגדולה למטבח.
דוד, בנו של מישל קישקה, המאייר, גדל בבית שאוהב ומעריך מטבח ואוכל משובח. מגיל צעיר הוא נחשף למגוון רחב של מטבחים. חמש השנים שחי בפריז גרמו לו להבין שזה המסלול היצירתי שלו. הוא ליווה שפים ישראלים, כתב על קולינריה במגזין על השולחן ובמוסף במסלול של ידיעות אחרונות, הגיש פינה קולינרית בתכנית פאולה וליאון בקשת, עבד בתפקידי מפתח בעולם המסעדנות של ישראל, והיום הוא יזם וגם יו"ר העמותה הישראלית לתרבות קולינרית.
לכבוד פתיחת השנה לוקח אותנו קישקה אותנו לחמישה מקומות בלתי נשכחים.
להזמנת סיורים והרצאות ניתן לפנות בטלפון 054-4700976.
הקוסם – שלמה המלך 1, תל אביב
אריאל רוזנטל, המכונה הקוסם אינו מפסיק להפתיע ולספק חוויית אירוח והסעדה בקונספט מהודק וטעים. בקרוב יחגוג מוסד האוכל הזה עשרים שנים.
המקום תמיד מצוחצח ומוכן לקראת האורחים. האוכל מחומרי גלם איכותיים, כל מנה מכינים במקום בקפדנות ובמיומנות כדי לספק את הביס המושלם. זה לא רק פלאפל ממתכון סודי ופיתה ענן שמייצרים במיוחד בשביל המקום, זה לא רק גלגל שווארמה אימתני עם שומן שמתחסל בכל יום מחדש, זה לא רק הרימונדה (משקה לימונים ורימונים) המושלמת, המוגשת קר-קר, כשהיא מרווה ומענגת חושים, זה לא רק מוזיקת הרקע והסאונד שנשמעת כאילו הייתם באולם הופעות, זה גם אורז ביתי ממכר, זה תבשיל זעלוק (בימים מסוימים וליודעי סוד!), זה גם דג חריף ועוד מנות שרוקחים כאן באהבה ובכישרון רב. יש כאן תרבות אירוח נדיבה וחדוות עשייה שניכרת מכל עבר. לא לפספס את החומוס של הקוסם, כמו גם את ספר החומוס שלו, שהוא יצירת אומנות וזכה השנה באוסקר של ספרי הבישול. הוא נמכר כאן במקום ואפשר גם לעיין בו. מתאים לאכול במקום או לקחת. בתאבון.
בית המאפה של אריק קייזר (MAISON KAYSER)
האנגר 25-24, נמל תל אביב
זהו מוסד צרפתי המתאפיין במצוינות ובמקצוענות בכל הקשור ללחמים, מאפים ומוצרי קונדיטוריה או מה שנקרא בצרפתית, בולונז'רי ופטיסרי. סניף הדגל הראשון נפתח בישראל על חורבות מסעדת מול ים, בנמל תל אביב. בחלל המעוצב, המלא באור, עם תקרה גבוהה וסטייל מוקפד, מרגישים את האיכות בכל פינה. גם בחומרי הגלם ובשיטות הייצור אין פשרות – הם מייבאים חמאה צרפתית איכותית שנותנת ריח וטעם לשלל המאפים. תיהנו כאן מבגט מצוין וגם ממאפה תפוחים או מבריוש פטל, מאקלר קפה, מעוגות ומטארטים, ממש כמו בצרפת, וכן מארוחות בוקר מיוחדות וטעימות.
אפשר לשבת במקום, גם בחלל הפנימי וגם החיצוני, וכמובן לקחת הביתה. מתוכננים שני סניפים נוספים בהמשך, אחד מהם ברחוב הרצל פינת רוטשילד, מתחת למכון תרבות צרפת, כמובן.
המקום נפתח רשמית ב-9.9.20, ואין לי ספק שיזכה להצלחה מסחררת.
קלמטה
כיכר קדומים 10, יפו
חלון לים התיכון – זה מה שתמצאו כאן, וזה ממש נעים וטעים. בחלל המסעדה יש חלון המשקיף לים, כך שאפשר להפליג עם הנוף אל מעבר לאופק. החלון השני לים התיכון הוא התפריט, שמוגדר כיווני אך לוקח אתכם למסע בין ישראל-יוון-קפריסין-לבנון-טורקיה, תמיד טרי ועשוי טוב.
תמצאו כאן מאזטים, מנות ראשונות, מנות ביניים ועיקריות, כך שכל אחד ימצא פה מה לאכול בכל הרכב שלא יהיה. בתפריט: סלט זוקיני חי, קלמרי מטוגן, ברוסקטה דגים, קבב דגים, מוסקה מסורתית, גירוס טלה ועוד מנות משובחות העשויות במקצועיות. השירות במקום חביב וקשוב ויוצר חוויה נהדרת. במקום מתמחים גם בקוקטיילים וביינות, ולבעלים קיקו יש ניסיון רב בתחום המסעדות, מרגישים שיש מקצוען בשטח. אפשר לשבת בחוץ ולהשקיף על הנוף של כיכר קדומים ובתי האבן המרשימים שסביב, כשאין תיירות והכיכר ריקה מההמון יש בזה גם משהו נחמד… מבחינתי זה מקום נהדר להגיע אליו בשבת או בשעת ערב מוקדמת כדי ליהנות מהשקיעה ומהאוויר הנעים, מעל הים, במסעדה היפואית.
קפה לוינסקי
(מוכר גם בתור הגזוז של בני)
רח' לוינסקי 41, תל אביב
בני בריגה רוקח זה כמה שנים את הגזוז הכי מיוחד, טעים ומפתיע עלי אדמות. במקום קטנטן בתוך שוק לוינסקי הססגוני (שהרחוב הראשי שלו הפך רגע לפני הקורונה למדרחוב עם פינות ישיבה) מכין בני בשלל טכניקות מיצים טבעיים בטעמי פירות, פרחים, תבלינים והפתעות מעולם הצומח. סירופים יוצאי דופן ופירות מותססים נכנסים אחר כבוד לכוס עם עלים ארומטיים ופרחי מאכל, שחלקם גדלים על גגות תל אביב וחלקם מגיעים ממגדלים מיוחדים. לתכולה הצבעונית והעשירה מתווסף הגזוז, והמשקה מוגש אחר כבוד למזמין. כל כוס היא יצירה בפני עצמה, ותמיד יהיה בה משהו מעט שונה. אי אפשר לבקש או להזמין טעמים, מה שהאומן יוצר זה מה שתקבלו, והאמינו לי – תצאו מבושמים ומופתעים ממנעד הריחות והטעמים שבכל שלוק וביס, שכן גם שותים אך גם אוכלים את חלקי הפירות שבכוס עם הקש-כפית שמוגש עימה. זוהי פיסת גן עדן שכל חובב קולינריה ואסתטיקה חייב להכיר, מקום הזוכה למוניטין הרחק מעבר לים ובספר שיראה אור בקרוב. את בני קשה לפספס עם הלוק השרמנטי שלו, שיער ארוך ומאפיר וחולצה לבנה של חג, תמיד עם חיוך רחב ומוכן לקראת האורחים.
איטס קפטריה
אד"ם הכהן 1 (בית חנה)
וגם בשינקין 20, תל אביב
לקפטריה-מעדנייה הנהדרת הזו יש שני סניפים, שניהם במקומות שנעים לשבת וגם מאפשרים לקנות הביתה ולקחת. תמצאו כאן עוגות ובראוניז בסגנון אמריקאי הכי טובים שיש. אל תוותרו על עוגת הגזר המצוינת וגם לא על הסלטים והתבשילים היצירתיים והביתיים שמכינים כאן במקום בכל יום, תוך הקפדה על מקוריות, טריות, טעמים מגוונים ואסתטיקה. מי שמנצחת על התזמורת היא מיכל אפשטיין, טבחית וקונדיטורית מחוננת, שעשתה קריירה ככדורסלנית בנבחרת הנשים של ישראל, עד שנחתה בתוכנית מאסטר שף, וזו שינתה את מסלול חייה. יש כאן לאנץ' בוקס שווה לארוחת צוהריים, ואפשר להזמין אוכל מוכן לכל סוג של אירוע. מעולם לא התאכזבתי כאן, ותמיד אני מופתע מהטעמים ומהאווירה הטובה.
מסביב לשולחן
דוד קישקה לוקח אותנו למוסדות קולינריים מומלצים באזור המרכז
בימים אלה, של חוסר ודאות, שבהם לא ממש ברור כיצד ייראה ערב החג ומי ישב סביב השולחן, בחרנו לחרוג ממנהגינו ובמקום להציע מתכונים, להביא אליכם חמישה מקומות מעולים, מוסדות קולינריים ששווה להכיר באזור המרכז. הזמנו את דוד קישקה, מומחה לקולינריה, לשתף אותנו באהבתו הגדולה למטבח.
דוד, בנו של מישל קישקה, המאייר, גדל בבית שאוהב ומעריך מטבח ואוכל משובח. מגיל צעיר הוא נחשף למגוון רחב של מטבחים. חמש השנים שחי בפריז גרמו לו להבין שזה המסלול היצירתי שלו. הוא ליווה שפים ישראלים, כתב על קולינריה במגזין על השולחן ובמוסף במסלול של ידיעות אחרונות, הגיש פינה קולינרית בתכנית פאולה וליאון בקשת, עבד בתפקידי מפתח בעולם המסעדנות של ישראל, והיום הוא יזם וגם יו"ר העמותה הישראלית לתרבות קולינרית.
לכבוד פתיחת השנה לוקח אותנו קישקה אותנו לחמישה מקומות בלתי נשכחים.
להזמנת סיורים והרצאות ניתן לפנות בטלפון 054-4700976.
הקוסם – שלמה המלך 1, תל אביב
אריאל רוזנטל, המכונה הקוסם אינו מפסיק להפתיע ולספק חוויית אירוח והסעדה בקונספט מהודק וטעים. בקרוב יחגוג מוסד האוכל הזה עשרים שנים.
המקום תמיד מצוחצח ומוכן לקראת האורחים. האוכל מחומרי גלם איכותיים, כל מנה מכינים במקום בקפדנות ובמיומנות כדי לספק את הביס המושלם. זה לא רק פלאפל ממתכון סודי ופיתה ענן שמייצרים במיוחד בשביל המקום, זה לא רק גלגל שווארמה אימתני עם שומן שמתחסל בכל יום מחדש, זה לא רק הרימונדה (משקה לימונים ורימונים) המושלמת, המוגשת קר-קר, כשהיא מרווה ומענגת חושים, זה לא רק מוזיקת הרקע והסאונד שנשמעת כאילו הייתם באולם הופעות, זה גם אורז ביתי ממכר, זה תבשיל זעלוק (בימים מסוימים וליודעי סוד!), זה גם דג חריף ועוד מנות שרוקחים כאן באהבה ובכישרון רב. יש כאן תרבות אירוח נדיבה וחדוות עשייה שניכרת מכל עבר. לא לפספס את החומוס של הקוסם, כמו גם את ספר החומוס שלו, שהוא יצירת אומנות וזכה השנה באוסקר של ספרי הבישול. הוא נמכר כאן במקום ואפשר גם לעיין בו. מתאים לאכול במקום או לקחת. בתאבון.
בית המאפה של אריק קייזר (MAISON KAYSER)
האנגר 25-24, נמל תל אביב
זהו מוסד צרפתי המתאפיין במצוינות ובמקצוענות בכל הקשור ללחמים, מאפים ומוצרי קונדיטוריה או מה שנקרא בצרפתית, בולונז'רי ופטיסרי. סניף הדגל הראשון נפתח בישראל על חורבות מסעדת מול ים, בנמל תל אביב. בחלל המעוצב, המלא באור, עם תקרה גבוהה וסטייל מוקפד, מרגישים את האיכות בכל פינה. גם בחומרי הגלם ובשיטות הייצור אין פשרות – הם מייבאים חמאה צרפתית איכותית שנותנת ריח וטעם לשלל המאפים. תיהנו כאן מבגט מצוין וגם ממאפה תפוחים או מבריוש פטל, מאקלר קפה, מעוגות ומטארטים, ממש כמו בצרפת, וכן מארוחות בוקר מיוחדות וטעימות.
אפשר לשבת במקום, גם בחלל הפנימי וגם החיצוני, וכמובן לקחת הביתה. מתוכננים שני סניפים נוספים בהמשך, אחד מהם ברחוב הרצל פינת רוטשילד, מתחת למכון תרבות צרפת, כמובן.
המקום נפתח רשמית ב-9.9.20, ואין לי ספק שיזכה להצלחה מסחררת.
קלמטה
כיכר קדומים 10, יפו
חלון לים התיכון – זה מה שתמצאו כאן, וזה ממש נעים וטעים. בחלל המסעדה יש חלון המשקיף לים, כך שאפשר להפליג עם הנוף אל מעבר לאופק. החלון השני לים התיכון הוא התפריט, שמוגדר כיווני אך לוקח אתכם למסע בין ישראל-יוון-קפריסין-לבנון-טורקיה, תמיד טרי ועשוי טוב.
תמצאו כאן מאזטים, מנות ראשונות, מנות ביניים ועיקריות, כך שכל אחד ימצא פה מה לאכול בכל הרכב שלא יהיה. בתפריט: סלט זוקיני חי, קלמרי מטוגן, ברוסקטה דגים, קבב דגים, מוסקה מסורתית, גירוס טלה ועוד מנות משובחות העשויות במקצועיות. השירות במקום חביב וקשוב ויוצר חוויה נהדרת. במקום מתמחים גם בקוקטיילים וביינות, ולבעלים קיקו יש ניסיון רב בתחום המסעדות, מרגישים שיש מקצוען בשטח. אפשר לשבת בחוץ ולהשקיף על הנוף של כיכר קדומים ובתי האבן המרשימים שסביב, כשאין תיירות והכיכר ריקה מההמון יש בזה גם משהו נחמד… מבחינתי זה מקום נהדר להגיע אליו בשבת או בשעת ערב מוקדמת כדי ליהנות מהשקיעה ומהאוויר הנעים, מעל הים, במסעדה היפואית.
קפה לוינסקי
(מוכר גם בתור הגזוז של בני)
רח' לוינסקי 41, תל אביב
בני בריגה רוקח זה כמה שנים את הגזוז הכי מיוחד, טעים ומפתיע עלי אדמות. במקום קטנטן בתוך שוק לוינסקי הססגוני (שהרחוב הראשי שלו הפך רגע לפני הקורונה למדרחוב עם פינות ישיבה) מכין בני בשלל טכניקות מיצים טבעיים בטעמי פירות, פרחים, תבלינים והפתעות מעולם הצומח. סירופים יוצאי דופן ופירות מותססים נכנסים אחר כבוד לכוס עם עלים ארומטיים ופרחי מאכל, שחלקם גדלים על גגות תל אביב וחלקם מגיעים ממגדלים מיוחדים. לתכולה הצבעונית והעשירה מתווסף הגזוז, והמשקה מוגש אחר כבוד למזמין. כל כוס היא יצירה בפני עצמה, ותמיד יהיה בה משהו מעט שונה. אי אפשר לבקש או להזמין טעמים, מה שהאומן יוצר זה מה שתקבלו, והאמינו לי – תצאו מבושמים ומופתעים ממנעד הריחות והטעמים שבכל שלוק וביס, שכן גם שותים אך גם אוכלים את חלקי הפירות שבכוס עם הקש-כפית שמוגש עימה. זוהי פיסת גן עדן שכל חובב קולינריה ואסתטיקה חייב להכיר, מקום הזוכה למוניטין הרחק מעבר לים ובספר שיראה אור בקרוב. את בני קשה לפספס עם הלוק השרמנטי שלו, שיער ארוך ומאפיר וחולצה לבנה של חג, תמיד עם חיוך רחב ומוכן לקראת האורחים.
איטס קפטריה
אד"ם הכהן 1 (בית חנה)
וגם בשינקין 20, תל אביב
לקפטריה-מעדנייה הנהדרת הזו יש שני סניפים, שניהם במקומות שנעים לשבת וגם מאפשרים לקנות הביתה ולקחת. תמצאו כאן עוגות ובראוניז בסגנון אמריקאי הכי טובים שיש. אל תוותרו על עוגת הגזר המצוינת וגם לא על הסלטים והתבשילים היצירתיים והביתיים שמכינים כאן במקום בכל יום, תוך הקפדה על מקוריות, טריות, טעמים מגוונים ואסתטיקה. מי שמנצחת על התזמורת היא מיכל אפשטיין, טבחית וקונדיטורית מחוננת, שעשתה קריירה ככדורסלנית בנבחרת הנשים של ישראל, עד שנחתה בתוכנית מאסטר שף, וזו שינתה את מסלול חייה. יש כאן לאנץ' בוקס שווה לארוחת צוהריים, ואפשר להזמין אוכל מוכן לכל סוג של אירוע. מעולם לא התאכזבתי כאן, ותמיד אני מופתע מהטעמים ומהאווירה הטובה.