חציל אפוי על מצע סלט חצילים חמצמץ עם צנוברים
החומרים:
3 חצילים בגודל בינוני
שמן זית
שום
מיץ לימון
צנוברים
אופן ההכנה:
בעזרת קולפן יוצרים פסים של 3 סמ' לאורך החציל. חותכים את החציל ל-3 פרוסות עבות. את החלק העליון חורצים לאורך ל-4, לא עד למטה. מזליפים בין החריצים שמן זית וממלאים בפרוסות שום ומעט מלח. אופים כ-30-20 דקות ומגישים על סלט של חצילים קלויים.
מחממים את התנור לחום גבוה, מכניסים 3 חצילים על הרשת או שמים בתבנית וממתינים 40-30 דקות או עד שהחצילים יתרככו. מוציאים את החצילים, מניחים על קרש חיתוך וחורצים בעזרת סכין לאורכם. לאחר שהחצילים התקררו מוציאים עם כף את "בשר" החצילים, קוצצים, מעבירים לקערה ומטבלים במעט מלח, פלפל שחור ושום כתוש, לפי הטעם. מזליפים שמן זית עד שמתקבלת תערובת אחידה, מוסיפים לפי הטעם מיץ לימון ומפזרים מסביב למנה צנוברים, טבעיים או קלויים, שהוקפצו קלות על מחבת חמה ללא שמן.
רצוי להכין את הסלט כמה שעות מראש ולהשאירו במקרר כדי שהטעמים ייספגו. אפשר לרכוש במרכולים צנצנות של חצילים קלויים מוכנים לשימוש ולהכין את הסלט, וכך לקצר תהליכים.