חייגו: 6120*
ברוכים הבאים לעד 120 - להתעורר בבית מאיר פנים, מלא עניין ותוכן, עשייה מתוך סקרנות ויצירה, למידה והנאה, עם אנשים כמוך ולחיות את החיים במלואם אנו מזמינים אותך ליהנות בבית מוגן, חם, מחבק ושוקק בחיי חברה ותרבות עשירים, ומכל מה שהופך את החיים למלאים ולמרגשים יותר

חלה חגיגית

החומרים:

1 ק”ג קמח חלה

½ כוס (100 גרם) סוכר דמררה

40 גרם שמרים טריים

2 ביצים

½ כוס (120 מ”ל) שמן חמניות לא מזוכך

⅓2 – ½2 כוסות (600-540 מ”ל) מים מינרליים בטמפ’ החדר

1 כף מלח ים אטלנטי עדין

לציפוי:

1 חלמון ביצה טרוף עם מעט מים

3 כפות זרעי חמניות

3 כפות זרעי שומשום

אופן ההכנה:

מערבבים קמח וסוכר בקערה גדולה. מפוררים שמרים לתוך הקמח. מוסיפים ביצים, שמן ומים ולשים בידיים עד שהבצק מתאחד.  מוסיפים מלח ולשים עוד 5 דקות עד שמתקבל בצק חלק ולא דביק מדי. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים בניילון (לא נצמד). מתפיחים כשעה ורבע בטמפ’ החדר.

 

מחלקים את הבצק ל-6 כדורים. מניחים אותם על משטח עבודה מקומח ומתפיחים כ-10 דקות נוספות. יוצרים מכל כדור צורת נקניק ומכל 3 נקניקים קולעים צמה. מניחים את הצמות הקלועות בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה מקומח, מכסים את התבנית במגבת ומתפיחים כשעה נוספת. מחממים תנור ל-180 מעלות.

 

מברישים את החלות בחלמון טרוף עם מעט מים וזורים זרעי חמניות ושומשום. מכניסים את התבנית לתנור ומניחים בתחתית התנור תבנית עם כמה קוביות קרח ליצירת לחות. אופים כ-35 דקות או עד שהחלות שחומות היטב. מצננים על גבי רשת.

צור קשר
קישור נפתח בחלון חדש https://matter.co.il/model/VMgdwZvXUnL/?type=vr סיור וירטואלי בבתים

עוד לא עוקבים אחרינו?

הירשמו עכשיו וקבלו את התוכן שלנו לפני כולם!


רשת בתי דיור מוגן עד 120