חלה חגיגית
החומרים:
1 ק”ג קמח חלה
½ כוס (100 גרם) סוכר דמררה
40 גרם שמרים טריים
2 ביצים
½ כוס (120 מ”ל) שמן חמניות לא מזוכך
⅓2 – ½2 כוסות (600-540 מ”ל) מים מינרליים בטמפ’ החדר
1 כף מלח ים אטלנטי עדין
לציפוי:
1 חלמון ביצה טרוף עם מעט מים
3 כפות זרעי חמניות
3 כפות זרעי שומשום
אופן ההכנה:
מערבבים קמח וסוכר בקערה גדולה. מפוררים שמרים לתוך הקמח. מוסיפים ביצים, שמן ומים ולשים בידיים עד שהבצק מתאחד. מוסיפים מלח ולשים עוד 5 דקות עד שמתקבל בצק חלק ולא דביק מדי. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים בניילון (לא נצמד). מתפיחים כשעה ורבע בטמפ’ החדר.
מחלקים את הבצק ל-6 כדורים. מניחים אותם על משטח עבודה מקומח ומתפיחים כ-10 דקות נוספות. יוצרים מכל כדור צורת נקניק ומכל 3 נקניקים קולעים צמה. מניחים את הצמות הקלועות בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה מקומח, מכסים את התבנית במגבת ומתפיחים כשעה נוספת. מחממים תנור ל-180 מעלות.
מברישים את החלות בחלמון טרוף עם מעט מים וזורים זרעי חמניות ושומשום. מכניסים את התבנית לתנור ומניחים בתחתית התנור תבנית עם כמה קוביות קרח ליצירת לחות. אופים כ-35 דקות או עד שהחלות שחומות היטב. מצננים על גבי רשת.