חייגו: 072-3321999
ברוכים הבאים לעד 120 - להתעורר בבית מאיר פנים, מלא עניין ותוכן, עשייה מתוך סקרנות ויצירה, למידה והנאה, עם אנשים כמוך ולחיות את החיים במלואם אנו מזמינים אותך ליהנות בבית מוגן, חם, מחבק ושוקק בחיי חברה ותרבות עשירים, ומכל מה שהופך את החיים למלאים ולמרגשים יותר

ניוקי כשר לפסח ברוטב פטריות ירדן בדלעת צלויה

מתכון ל-4 מנות

החומרים לדלעת:

2 דלעות יפניות או דלעות ערמונים

שמן זית

מלח פלפל

החומרים לניוקי בהכנה ידנית:
אפשר להשתמש בניוקי קנוי או ללא גלוטן

3 תפוחי אדמה

350 גרם קמח קוקוס

1 כף שמן אבוקדו או שמן זית

1 כפית מלח אטלנטי גס

החומרים לרוטב:

5 עלי מרווה

3 כפות חמאה טבעונית או שמן זית

200 גרם פטריות ירדן פרוסות גס ללא הרגל

50 גרם ערמונים קלופים חתוכים גס

50 גרם קשיו מושרה

1 כוס מים

1 כוס ציר ירקות או מים

מלח הימלאיה ופלפל שחור גרוס

1 כף פתיתי שמרי בירה (בפסח אפשר להימנע)

פרחים אכילים לקישוט

אופן הכנת הדלעות:

מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו.

שוטפים היטב את הדלעות, מייבשים, חוצים לשניים ומוציאים את הגרעינים עם כף. מניחים את הדלעות החצויות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, כשהחלק החתוך כלפי למעלה. מברישים בשמן זית, בוזקים מלח ופלפל ומכניסים לתנור לצלייה של כ-20 דקות עד להשחמה.

אופן הכנת הניוקי:

שוטפים היטב את תפוחי האדמה עם הקליפה.

מניחים אותם בתבנית על גבי מלח גס וצולים בתנור שחומם ל-180 מעלות למשך 40 דקות עד להשחמה. מקלפים ומועכים במועך פירה.

מערבבים את שאר הרכיבים עם תפוחי האדמה, מגלגלים לגלילים ארוכים וחותכים לכופתאות ניוקי. שומרים את הכופתאות עטופות בקמח עד לחליטה. את כופתאות הניוקי המוכנות או הקנויות חולטים בסיר עם מים רותחים ומלח, וכשהניוקי צף במים מוציאים בעזרת כף מחוררת.

אופן הכנת הרוטב:

משרים את הקשיו בכוס מים למשך כשעה ומסננים.

מעבירים לבלנדר, מוסיפים כוס מים או ציר ירקות וטוחנים עד שמתקבל מרקם חלק ודליל. מחממים מחבת על להבה חזקה, מוסיפים את השמן עם המרווה, הפטריות והערמונים עד שהפטריות משחימות ומוכנות. מוסיפים את קרם הקשיו, מלח ופלפל לפי הטעם.

מניחים את הניוקי עם הרוטב בתוך חצי דלעת צלויה ומפזרים מעל פתיתי שמרי בירה ופרחי מאכל.

צור קשר
סיור וירטואלי בבתים

 

רוצים עוד תוכן?

בואו אלינו לסושיאל