מאפה ירקות של תרד וזיתים

לתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ (או ל-6 תבניות בקוטר 6 ס"מ)

למילוי:

3 כפות שמן זית

2 בצלצלי שאלוט קצוצים

4 פטריות מלך היער קצוצות

רבע כוס זיתי קלמנטה ללא חרצנים

2 כוסות תרד

2 כוסות קרם מושרה

או 300 מ"ל קרם מחלב אורז

5 עלי בזיליקום קצוצים

3 שיני שום כתושות

מלח ופלפל

לבצק:

2 כוסות קמח כוסמין

חצי כוס שמן זית

חצי כוס קרם קשיו

חצי כוס מים

כפית מיץ לימון

מתכון 2 תרד וזיתים 2 (1)

להכנת המילוי:

מחממים שמן זית במחבת רחבה ומאדים את בצלצלי השאלוט. מוסיפים את הפטריות ומאדים כ-5 דקות. מוסיפים את התרד ומאדים כ-2 דקות. קוצצים לרצועות דקות ומוסיפים את הזיתים, הבזיליקום, השום והתבלינים לירקות ומערבבים עם קרם הקשיו.

לקרם הקשיו: יש להשרות את הקשיו ולהוסיף רבע כוס מים ואחר כך לרסק בבלנדר עד שמתקבל מרקם חלק.

להכנת הבצק:

מערבבים את הקמח וחצי כוס קרם הקשיו עם השמן עד שמתקבלת תערובת אחידה. אם יש צורך מוסיפים מעט מים. מניחים את הבצק במקרר ל-30 דקות.

מרכיבים ואופים:

מחממים תנור ל-180 מעלות. מרדדים את הבצק ומרפדים את התבנית או את התבניות האישיות. דוקרים את הבצק בעזרת מזלג ויוצקים את התערובת. אופים כ-20 דקות. מנמיכים את חום התנור ל-140 מעלות ואופים 25 דקות נוספות.