חייגו: 6120*

קציצות הניצחון

במקור, מכינים את הקציצות מעלי חוביזה. אבל תראו אילו זמנים משונים: מזון העניים של המצור קשה להשגה כיום. לך תמצא שדה עם חוביזה כשאתה גר בקומה 11 בתל אביב או בבית דירות בראשון לציון או סתם, נגיד, באילת. שלא לדבר על זה שחוביזה לא תמיד בעונה. אז קבלו אישור: מותר להחליף את החוביזה בתרד או בחלק הירוק של עלי מנגולד. זה בסדר, כל עוד לא סופרים את הקציצות.

החומרים הדרושים:
1 ק”ג עלי חוביזה, מנגולד
או תרד
חצי כוס פירורי לחם
1 כף גדושה פלפל שחור גרוס
מלח
1 כפית בהראט
3 ביצים
שמן לטיגון

אופן ההכנה:
1. שוטפים היטב את העלים (בעיקר אם משתמשים בתרד, שנוטה להחביא בתוכו לא מעט חול). אם משתמשים במנגולד, מפרידים בין הגבעולים הלבנים לעלה הירוק.
את הירוק קוצצים גס, ומהגבעולים נפטרים. אם משתמשים בתרד או בחוביזה, פשוט קוצצים גס.
2. חולטים את העלים במים רותחים למשך דקה. מסננים וסוחטים חזק חזק חזק, כדי להיפטר מכמה שיותר מים. קוצצים ומפוררים היטב כדי שלא יהיו גושי עלים אחרי הסחיטה.
3. מוסיפים לעלים המפוררים את כל החומרים (חוץ מהשמן) ומערבבים לעיסה אחידה.
יוצרים קציצות שטוחות. אם התערובת רטובה מדי מוסיפים עוד פירורי לחם.
4. מטגנים בשמן בגובה חצי סנטימטר משני הצדדים עד להזהבה.
5. מגישים חם עם גבינת ברינזה או גבינה מלוחה ליד, או ששומרים במקרר ומשתמשים בקציצות למילוי כריכים.

לייעוץ ראשוני ופרטים