חייגו: 6120*

קובה בסינייה של בשר ובורגול

קובה במגש – בצק הקובה מעורב עם בשר טחון, ממש כמו בביירות. הוא מונח על גבי מגש בשתי שכבות, ביניהן מונחת שכבת ’טבלייה‘ – בשר טחון מבושל עם בצל ותבלינים.

חומרים לבשר:
500 גרם בשר טחון
2 בצלים בינוניים קצוצים דק
3 כפות שמן זית
כמון, פלפל שחור, מלח
2 כפות צנוברים קלויים

אופן ההכנה:
במחבת רחבה מחממים את השמן ומטגנים קלות את הבצל בלי להשחימו.
מוסיפים את הבשר ואת התבלינים ומבשלים עד לאידוי מוחלט של הנוזלים.
מוסיפים את הצנוברים ושומרים עד לשימוש.

חומרים לתערובת הסולת:
500 גרם בורגול דק
בצל גדול קצוץ
25 גרם קמח
25 גרם סולת
250 גרם בשר טחון
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:
שוטפים היטב את הבורגול ומשרים אותו ל 20- דקות במים קרים. מסננים היטב וסוחטים.
במעבד מזון מניחים את הבצל הקצוץ, הבשר, הבורגול, הקמח, הסולת והתבלינים וטוחנים היטב לבצק אחיד. מתקנים תיבול.
משמנים תבנית אפייה עגולה בשמן זית ומניחים שכבה אחידה מתערובת הבצק בעובי של כחצי ס”מ. מסדרים מעל הבצק שכבה מתערובת הבשר הטחון ומכסים בשכבה נוספת של תערובת הבצק. מורחים מעט שמן זית על הבצק ואופים בתנור בחום 180 מעלות כ 25- דקות.
מגישים עם טחינה וסלט עגבניות חריף.

לייעוץ ראשוני ופרטים