חייגו: 6120*

קדרת בקר וגזר

מתכון ל 4-6- מנות.

אחד מתבשילי הקדרה המפורסמים שכמעט כל צרפתי גדל עליו. נתח הבשר מבושל עם יין לבן וציר בקר, בשלמותו או בפרוסות עבות. בחלקו השני של הבישול מוסיפי לו כמות גדולה של גזרים, המעניקה לקדרה טעם מתקתק ועדין. בשנים האחרונות אפשר למצוא גזרים בצבעים שונים, הם מעניקים צבעוניות מעניינת והופכים את המנה לחגיגית אף יותר.

חומרים:
1 כתף בקר מספר 5 – פולייקה
1 כוס יין לבן
2 כוסות ציר בקר
2 גבעולי סלרי ללא עלים
2 בצלים קטנים
8 גזרים גדולים
4 ענפי פטרוזיליה
2 ענפי תימין
1 עלה דפנה
6 שיני שום
3 כפות שמן סויה
מלח, פלפל לבן

אופן ההכנה:
מנקים את הפולייקה משומן חיצוני ומגידים, ופורסים לפרוסות בעובי של 5 ס"מ.
מתבלים במלח ובפלפל.
מחממים מעט שמן בסיר גדול ומשחימים את הבשר מכל צדיו. משליכים את שאריות השמן ומוציאים לרגע את הבשר אל צלחת.
משחימים בסיר את הבצלים ואת גבעולי הסלרי כ 2- דקות, מוסיפים את היין הלבן ואת הציר, את השום, ואת עשבי התיבול. מחזירים את הבשר לסיר ומכסים.
מבשלים כשעתיים וחצי בתנור בחום 180 מעלות. מדי שעה מסובבים את הבשר, אם במהלך הבישול הנוזלים מתאדים, מוסיפים מעט מים.
בינתיים, קולפים את הגזרים ופורסים למטבעות בעובי של כ 1/2- ס"מ. משחימים במחבת את הגזרים במעט שמן.
לאחר שעתיים וחצי של בישול מוציאים שוב את הבשר ומסננים את הרוטב לקערה.
מנקים את הסיר ומחזירים את הבשר ואת הרוטב לסיר, ומשליכים את הירקות ששימשו לבישול הבשר.
מוסיפים את הגזרים לסיר ומוסיפים לבשל יחד כ 45- דקות.
בסיום הבישול מצמצמים את הרוטב למרקם הרצוי, מתקנים תיבול ומגשים חם.

לייעוץ ראשוני ופרטים