חייגו: 6120*

פוקאצ‘ה פיצוחים

יובל שניר ודגן שחם, ”בר לחם“.

חומרים ל-8 פוקצ'ות:
לבצק:
3 כוסות+כף( 500 גרם ) 1/2
קמח לחם שטיבל 2
1 כוסות (מים 420 מ”ל)
3/4 קרים מאוד
2 גרם ( 1/2 כפית מחוקה)
1/2 שמרים יבשים
2 כפיות מלח
2 כפות שמן זית

לציפוי:
70 גרם פרג
70 גרם שומשום
150 גרם גרעיני חמניות
150 גרם גרעיני דלעת
70 גרם פשתן

מכינים את הבצק:
1 כוסות מים במשך 5 דקות במיקסר עם וו לישה במהירות בינוני. מערבלים קמח עם 1/2
מניחים לשעה במקום קריר.
מוסיפים שמרים ולשים 5 דקות. מוסיפים מלח ולשים 5 דקות נוספות.
מוסיפים שמן ואת יתרת המים באיטיות ולשים 10 דקות.
מניחים לבצק לתפוח כשעה במקום קריר. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים
) למקרר למינימום 4 שעות )מקסימום 12
על משטח מקומח מחלקים את הבצק ל 8- כדורים ומעבירים לתבנית מקומחת. מכסים
היטב בניילון או במגבת ומניחים במקרר או בחוץ למשך 40-20 דקות להכפלת הנפח.

מצפים ואופים:
מערבבים את כל חומרי הציפוי בקערה עמוקה ורחבה.
מרטיבים את פני הכדורים במעט מים, מותחים כל אחד לרצועה באורך 20 ס”מ וקוברים
בקערת הגרעינים לציפוי מלא.
מחממים תנור ל 230- מעלות.
מותחים את הפוקאצ’ות ב 15- ס”מ נוספים, תוך שמשאירים קצוות בשרניים, ומכניסים
לתנור (רצוי על משטח אב).
אופים כ 15- דקות עד שהפיצוחים מזהיבים וצבען של הפוקאצ’ות שחום-זהוב.

לייעוץ ראשוני ופרטים