חייגו: 6120*

פופייט של עוף ברוטב עגבניות שרי וחזה אווז מעושן

מנת חורף צרפתית קלאסית. במקור מכינים את הפופייט מאסקלופים של עגל חלב ממולאים בשר טחון ומבושלים ברוטב עגבניות סמיך. ב‘טעם וצבע‘ מכינים גרסה כשרה של עוף וחזה אווז מעושן המבושלים ברוטב עגבניות רענן המוכן מעגבניות שרי ובזיליקום. מנה חורפית לא שגרתית.

(4 סועדים)
חומרים לבשר:
6 שניצלים דקים וגדולים
מחזה עוף
300 גרם חזה עוף טחון
1/2 כוס פירורי לחם טריים
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
מלח, פלפל
1 ביצה
12 פרוסות חזה אווז מעושן
12 קיסמי עץ
1 ק”ג עגבניות שרי
1 בצל בינוני קצוץ ד ק
6 שיני שום קלופות
מלח, סוכר
3 כפות שמן זית
1 עלה דפנה
3 ענפי תימין
20 עלי בזיליקום + כמה עלים
קטנים להגשה

אופן ההכנה:
מכינים את המלית: מניחים את פירורי הלחם בקערה קטנה ומכסים במים, סוחטים היטב.
בקערה מניחים את בשר העוף הטחון, מוסיפים אליו את הפטרוזיליה, הביצה ופירורי הלחם הסחוטים. מערבבים עד לקבלת מלית אחידה ומתבלים במלח ובפלפל.
חוצים כל שניצל לשניים כך שיתקבלו שניצלים ארוכים וצרים. מניחים בקצה של כל שניצל כף גדושה מהמלית ומגלגלים לגליל. עוטפים כל גליל בפרוסה דקיקה של חזה אווז ומקבעים באמצעות קיסם. שומרים בקירור.
מכינים את הרוטב: חוצים את עגבניות השרי לאורכן. בסיר רחב, מחממים את שמן הזית, מוסיפים את הבצל ומבשלים בעדינות עד שהוא מתרכך. מוסיפים את הבזיליקום והשום ומבשלים מספר שניות לפני שמוסיפים את העגבניות. מתבלים במלח ובקורט סוכר מכסים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הדפנה והתימין ומבשלים על אש קטנה עד שהרוטב מסמיך.
מתבלים את גלילות העוף במלח ובפלפל. במחבת טפלון מחממים מעט שמן זית ומשחימים את הגלילות מכל הצדדים, מעבירים לסיר עם רוטב העגבניות ומבשלים ברתיחה עדינה כמה דקות עד שהן מבושלות. אם יש צורך, מוסיפים כחצי כוס מים לרוטב, כדי שלא יישרף.
מגישים מיד.

לייעוץ ראשוני ופרטים