חייגו: 6120*

עוף ממולא (עוף שלם ללא עצמות)

חוה פלח, הבית בת”א.


חומרים:

המלית:
תרד, (עדיף מנגולד – ורק את העלים)
1/4 כוס שמן
2 שיני שום קצוץ
1 קופסא של אנשובי
4 פרוסות לחם – חתוך לקוביות
1/2 כוס צנוברים
אפשר להוסיף 1/2 כוס חמוציות
מעט שמן זית
פלפל
מלח
1/4 כוס מיץ לימון

אופן ההכנה:
1 . לקצוץ את עלי התרד או המנגולד ולאדות במחבת עם רבע כוס שמן ושני שיני שום קצוץ.
2 . להוסיף לתרד קופסה של אנשובי ו 4- פרוסות לחם (חתוך לקוביות).
3 . להוסיף מעט שמן זית, פלפל, מלח, 1/2 כוס מיץ לימון.
4 . לערבב היטב ולמלא את העוף מכל הצדדים. לקפל ולסגור בקיסמים ולהעביר חוט בצורת שתי וערב בין הקסמים.
5 . למרוח היטב את העוף בדבש או בסילאן מכל הצדדים, להכניס לתבנית, לכסות בנייר כסף.
6 . לאפות בחום של 200 מעלות במשך כ- 40 דקות.
7 . להוציא מהתנור, להסיר את נייר הכסף, לשפוך את הנוזלים שנוצרו ולתת לעוף להשתזף ב 120- מעלות עד שיקבל צבע חום בהיר.
אפשרות מילוי נוספת:
אותה הכנה, רק המילוי שונה – בשר טחון גס ומטוגן עם בצל.
למילוי הבשר מוסיפים:
1/2 כוס חמוציות, 1/2 כוס פיסטוקים, 1/2 כוס צנוברים, ערמונים קצוצים, מעט תימין, פלפל, מלח, מעט שמן זית וגרידת אגוז מוסקט.

לייעוץ ראשוני ופרטים