חייגו: 6120*

עוגת תפוחים

שרה קרודו, הבית בהוד השרון.

חומרים לבלילה:
3 כוסות קמח
4 כפיות אבקת אפייה
קורט מלח
2 כוסות סוכר
1 כוס שמן
4 ביצים
2 כפיות תמצית וניל
1/4 כוס מיץ תפוזים

חומרים למלית:
5-4 תפוחי עץ לאפייה קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
2 כפיות קינמון טחון
1/4 כוס סוכר
חומרים לציפוי פירורים (ניתן להכפיל כמויות):
1/3 כוס קמח
1/4 כוס סוכר
1 כפית קינמון טחון
קורט מלח
1/4 כוס אגוזים קצוצים
25 גרם מרגרינה

אופן ההכנה:
1 . מחממים את התנור ל– 180 מעלות.
2 . מלית: מערבבים תפוחי עץ, סוכר וקינמון בקערה ומניחים בצד.
3 . בלילה: מערבבים את הקמח, אבקת האפייה והמלח בקערה. מקציפים בקערה נפרדת כדקה, את הסוכר והשמן. מוסיפים תוך כדי הקצפה את הביצים ותמצית הוניל. מוסיפים לסירוגין לתערובת בערבול איטי את תערובת הקמח ומיץ התפוזים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
4 . ציפוי פירורים: מערבבים את כל החומרים עד שמתקבלת תערובת פירורים.
5 . משמנים תבנית 35x25x5 , מעבירים אליה מחצית מהבלילה, מפזרים את המלית, מכסים בשארית הבלילה ומפזרים למעלה את הפירורים.
6 . אופים כשעה ועשר דקות.

לייעוץ ראשוני ופרטים