חייגו: 6120*

עוגת תמרים

אגנס קרטס – דיירת, הבית בתל אביב.
”המתכון פורסם בספר ’מצעד מטעמי ישראל‘ והופיע גם בירחון ’גורמה‘ האמריקאי. רות סירקיס שראתה את הכתבה פרסמה את המתכון ברדיו במדור שלה תחת שמי.“

חומרים:
2 תבניות אפייה זהות בקוטר
26 ס”מ מרופדות בנייר אפייה
משומן קלות
5 ביצים מופרדות
2 כוסות סוכר
100 גרם אגוזים טחונים
100 גרם תמרים מיובשים
חתוכים לקוביות קטנות
100 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות
100 גרם חמאה
3 כפות קוניאק

אופן ההכנה:

עוגה:
להקציף את החלבונים עם כוס וחצי סוכר עד לקבלת קצף יציב.
לערבב את האגוזים עם התמרים עד לקבלת תערובת אחידה.
בתנועות קיפול לערבב את התערובת אל החלבונים המוקצפים.
להוסיף שתי כפות קוניאק.
לצקת את התערובת באופן שווה אל התבניות (שתי עוגות)
לאפות את שני החלקים בתנור מחומם ל 180- מעלות כ 50- דקות.
לכבות את התנור ולקרר את העוגה בתוך התנור.

קרם:
לשים בקערה את החלמונים עם יתרת הסוכר.
להניח את הקערה על סיר ובו מים רותחים ולהמיס את החלמונים והסוכר תוך כדי בחישה מתמדת, עד לקבלת עיסה חלקה ואוורירית. להוסיף שוקולד, חמאה ואת שארית הקוניאק.
לערבב עד לקבלת קרם חלק ומבריק. לצנן לטמפרטורת החדר.

הרכבה:
להסיר מאחת העוגות את נייר האפייה ולהניח אותה על מגש או צלחת.
למרוח שכבה נדיבה מהקרם ולהניח מעל את העוגה הנוספת (לא לשכוח להסיר את הנייר).
לצקת את כל הקרם שנותר על העוגה, כך שיכסה את החלק העליון וגם את הצדדים.
לקרר עד להגשה.

לייעוץ ראשוני ופרטים