חייגו: 6120*

עוגת שוקולד דקדנטית

חומרים (8 מנות):
תבנית עגולה בקוטר 26 ס”מ
300 גרם שוקולד מריר משובח
8 ביצים מופרדות
1/2 כוס סוכר
1 כפית אבקת וניל או
תמצית וניל (לא ונילין)
200 גרם חמאה רכה
קורט מלח

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 170- מעלות. ממיסים את השוקולד במיקרוגל בפרקי זמן קצרים.
מוסיפים את החמאה הרכה לשוקולד ומערבבים עד שהיא נמסה לגמרי. מערבלים במיקסר את החלמונים עם 1/4 כוס סוכר והווניל. מקפלים את החלמונים אל השוקולד המומס והחמאה.
בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים (להקפיד שלא ייוותרו שאריות חלמון בכלי) עם שארית הסוכר לקצף גמיש – יש להקפיד לא ליצור קצף קשה מדי.
מקפלים לתוך הקצף את תערובת השוקולד עם החמאה והחלמונים בעדינות, ללא ערבוב יתר.
יוצקים את התערובת לתבנית עגולה, אפשר לרפד את התחתית בנייר אפייה.
30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש. מוציאים מן התנור ומקררים על – מכניסים לתנור ואופים כ 25- רשת. כשהעוגה מתקררת נוצר בה שקע מרשים כמו הר געש כבוי, אותו אפשר למלא בשמנת מוקצפת ובפירות יער או בתותים. העוגה משתבחת ביום למחרת.

לייעוץ ראשוני ופרטים