חייגו: 6120*

עוגת קצף וקצפת

גלי טלר – אשת מכירות, הבית בהוד השרון.

יש להכין 24 שעות לפני ההגשה. העוגה נאפית בשני שלבים.

קצף – חומרים:
4 חלבונים
1/3 1 כוסות סוכר

אופן ההכנה:
להקציף את החלבונים והסוכר עד לקבלת קצף יציב.
לרפד תבנית מרובעת בנייר פרגמנט משומן.
לשפוך את הקצף אל התבנית וליישר אותו.
לאפות כשעה בחום נמוך עד שהקצף מתייבש.
להוציא ולקרר.

בצק -חומרים:
1/2 חבילה מרגרינה
2 חלמונים
2 כפות גדושות סוכר
1 כוס קמח תופח

אופן ההכנה:
לערבב את כל החומרים יחד עד ליצירת בצק.
לשטח את הבצק בתבנית בגודל זהה לתבנית שאפינו בה את הקצף.
לאפות בחום של 150 מעלות כ 10- דקות ולקרר.

מילוי – חומרים:
1 מכל שמנת מתוקה
3 כפיות סוכר
1 כפית קפה נמס

אופן ההכנה:
להקציף יחד שמנת, סוכר וקפה.
לשפוך את המילוי על הבצק ולהוסיף מעל את קצף החלבונים האפוי.

ציפוי – חומרים:
1 כף קקאו
1 כפות סוכר 1/2
1/4 כוס חלב
50 גרם חמאה

אופן ההכנה:
להמיס יחד סוכר, חלב, קקאו. להוסיף את החמאה.
לערבב עד לקבלת מרקם אחיד.
לצקת את הציפוי על החלבון המוקצף.

לייעוץ ראשוני ופרטים