חייגו: 6120*

עוגת סולת עם דובדבנים

סוניה ווילף, הבית בהוד השרון.


חומרים:
1 כוס סולת
1 כוס קמח תופח
3/4 כוס סוכר
100 גרם חמאה
צנצנת לפתן דובדבנים (1 ליטר) ללא חרצנים

אופן ההכנה:
1 . לערבב את כל החומרים היבשים (קמח, סולת, סוכר) ואת התערובת לחלק לשני חלקים.
2 . לשמן תבנית עגולה מספר 28 במעט חמאה.
3 . שכבה ראשונה – לפזר חצי מכמות החומרים היבשים בתבנית.
4 . שכבה שנייה – לסנן את הדובדבנים ולפזר מעל השכבה הראשונה.
5 . שכבה שלישית – לפזר את החצי השני של החומרים היבשים.
6 . לחמם מעט את החמאה במיקרו עד שתהיה נוזלית ולשפוך מעל.
7. לחמם תנור מראש ולאפות בחום בינוני או בטמפרטורה שמתאימה לעוגה בחושה.

יש לחתוך לקוביות מיד לאחר שמוציאים את העוגה מהתנור.

לייעוץ ראשוני ופרטים