חייגו: 6120*

עוגת מוס שוקולד אמרטו על קרמבל שקדים ונוגט

מתכון לארבע מנות

מרכיבים:
180 גרם שוקולד מריר
100 מ"ל מים
2 כפות ליקר אמרטו

קרמבל נוגט:
110 גרם אבקת שקדים
30 גרם סוכר
30 גרם מרגרינה קרה
חתוכה לקוביות קטנות
קורט מלח דק )מעט!(
30 גרם קרם נוגט

אופן ההגשה:
מוס שוקולד:
1. מכינים קערה גדולה עם קרח ומים. בקערת פלסטיק קטנה יותר ממיסים יחד שוקולד, מים ואמרטו במיקרוגל למשך כמה
דקות. טורפים היטב את התערובת במטרפה ידנית לקבלת מסה אחידה.
מניחים את קערת השוקולד בתוך קערת מי הקרח, טורפים את השוקולד תוך כדי התקררותו, עד שנעשה קר ויציב (זה
קורה מהר מאוד!).
2. שופכים את השוקולד לתוך תבנית בעלת שוליים עד לגובה של ארבעה סנטימטרים )פחות או יותר( או מוזגים לתבניות
אישיות מנייר או מסיליקון. מעבירים למקפיא לכמה שעות או למשך הלילה.

בסיס מקרמבל נוגט:
1. מחממים תנור ל 180- מעלות.
2. שופכים אבקת שקדים וסוכר לקערה קטנה ומערבבים, מוסיפים את המרגרינה ומפוררים את התערובת בעזרת האצבעות עד שמתקבלת תערובת פירורים.
3. שופכים לתוך תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכניסים לתנור ומורידים את הטמפרטורה ל- 150 מעלות. אופים כמה דקות בתנור עד לקבלת צבע זהוב ומצננים לטמפרטורת החדר.
4. מעבירים לקערה קטנה, מוסיפים קרם נוגט ומערבבים לתערובת לחה (אם התערובת אינה לחה מספיק ועדיין קשה לעבוד איתה, אפשר להוסיף מעט שמן קנולה).
5. מפזרים את תערובת הקרמבל על נייר אפייה, מניחים נייר נוסף מעל, ובעזרת מערוך יוצרים מהתערובת משטח אחיד בגובה שני סנטימטרים. מכניסים למקרר לשעתיים או יותר עד שמתקבל משטח חזק ויציב.
6. בעזרת כוס קורצים עיגולים (בסיסים) או שאפשר לחתוך בסכין את צורת הבסיס שרוצים. מרימים את הבסיסים בעדינות (בעזרת כלי שטוח ורחב), מסדרים אותם זה לצד זה על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומחזירים למקרר.
7. שולפים את המוסים הקפואים ומניחים על הבסיסים (אם המוס הקפוא עשוי יחידה אחת בתבנית, שולפים את המוס על משטח עבודה וקורצים ממנו עיגולים או כל צורה אחרת).
8. מעבירים את עוגת המוס האישית למקרר לשעתיים לפחות.

הגשה:
מגישים קר, היישר מהמקרר.
* אפשר לשמור את העוגות במקפיא ולהפשיר במקרר כארבע שעות לפני ההגשה או לילה קודם.

לייעוץ ראשוני ופרטים