חייגו: 6120*

עוגת טורט שעועית

לינדה ישראלי – דיירת, הבית בראשון לציון.

”בחרתי בעוגה זו מפני שטעמתי ממנה לראשונה כשמלאו לי עשר שנים וערכו לי חגיגת יום הולדת.
אמי נכנסה לחדר ובידה מגש גדול שעליו עמדה העוגה המלכותית הזאת, עטופה בקצפת לבנה ובפרחי שוקולד. מאז אני אופה את העוגה הזאת בכל אירוע משפחתי.“

חומרים:
תבנית עגולה בקוטר 28 ס”מ
1 כוס מחית (פירה) משעועית
לבנה מבושלת
2 כוסות אגוזים טחונים
7 ביצים מופרדות
1 כף אבקת קקאו
1 כוסות סוכר 1/2
1 קליפה מגוררת מלימון אחד
3 שקיות אבקת וניל
1 כף קינמון

אופן ההכנה:

לבחוש אל תוך המחית את החלמונים בזה אחר זה. להוסיף את יתר החומרים.
להקציף היטב את החלבונים ולהוסיף גם אותם לעיסה.
לאפות בתנור בחום 150 של מעלות.
לאחר האפייה לחצות את העוגה לרוחב ולמרוח את קרם השוקולד בין חצאים.
אפשר לקשט בתות שדה חתוך או באגוזים מרוסקים.

חומרים – קרם שוקולד:
100 גרם שוקולד
3 כפות מים
3 כפות סוכר (לבלילה)
50 גרם חמאה
2 חלמונים
1 מכל שמנת מתוקה
2 כפות סוכר (לחלבונים)
2 כפות סוכר (לשמנת המתוקה)
1 שקית סוכר וניל

אופן ההכנה:
לערבב בסיר קטן על להבה נמוכה את השוקולד, המים והסוכר עד לקבלת בלילה אחידה.
כשהבלילה מסמיכה להוסיף את החמאה והחלמונים ולבחוש בעדינות.
להקציף את החלבונים עם שתי כפות הסוכר ולערבב בעדינות.
לצרף את קצף החלבונים אל בלילת השוקולד המומס ולהוסיף שקית סוכר וניל.
להקציף שמנת מתוקה עם שתי כפות סוכר ולהוסיף אל קרם השוקולד שהצטנן בינתיים.

לייעוץ ראשוני ופרטים