חייגו: 6120*

סלט בורגול של פירות חורף ואגוזים

סלט זה הוא ללא ספק אחד הסלטים האהובים עליי. יש משהו בשילוב של פירות והעשבים שהופכים אותו לממכר. הוא התחיל כפתרון טבעוני, אבל מהר מאד מצא את עצמו בתפריט הקבוע שלנו. אני אוהב להכין אותו עם תפוחים ותפוזים, אבל אפשר כמובן לגוון ולהחליף את הפירות בכאלה הזמינים לפי העונה: מנגו, אגסים, אפרסקים, אשכוליות אדומות וכדומה.

חומרים:
50 גרם בורגול
1 תפוח עץ קלוף
1 תפוז קלוף בסכין (ללא הקליפה הלבנה)
1/2 צרור פטרוזיליה מופרדת לעלים
1/2 צרור כוסברה
מופרדת לעלים
1/4 צרור שמיר מופרד לעלים
1/4 צרור נענע מופרדת לעלים
2 גבעולי בצל ירוק
20 גרם מקלוני שקדים
20 גרם פיסטוק קלוף
20 גרם גרעיני חמנייה
30 גרם אוכמניות מיובשות
1 כף שמן זית
מיץ מלימון אחד

אופן ההכנה:
מניחים את הבורגול בקערה ומכסים במים חמים עד שהוא מתרכך. מסננים וסוחטים היטב.
מחממים במחבת את שמן הזית וקולים בה את השקדים, הפיסטוק וגרעיני החמנייה עד שהם מקבלים צבע עדין, מקפידים שלא לשרוף אותם ומסירים מהאש. מוסיפים אליהם את האוכמניות המיובשות.
חותכים את תפוח העץ לרבעים ומסירים את הגרעינים, פורסים לפרוסות דקות. מפרידים את בשר התפוז ל ‘פילטים’ מוסיפים את הפירות לבורגול.
שוטפים בקערת מים גדולה את עשבי התיבול המופרדים לעלים, מייבשים ומוספים לבורגול. פורסים דק את הבצל הירוק ומוסיפים לסלט, מוסיפים את הפירות היבשים ואת מיץ הלימון. מערבבים ומתבלים במלח ולימון לפי הטעם. מגישים מיד.

לייעוץ ראשוני ופרטים