חייגו: 6120*

נתח קצבים בקרם תירס ותירס 'על האש'

מתכון לארבע מנות

מרכיבים:
80 גרם נתח קצבים – 0
בקשו מהקצב חתיכה יפה
ומיושנת מספיק

קרם תירס:
4 קלחי תירס בגודל בינוני
מעט תבלין שאטה גרוס, מלח,
פלפל וסוכר

אופן ההכנה:
1. מחלקים את הנתח לארבע מנות ומשאירים אותן מחוץ למקרר למשך חצי שעה לפחות, עד שיקבלו את טמפרטורת החדר, כדי שבזמן הצלייה לא יהיו הפרשי טמפרטורה קיצוניים.
2. מנתקים בעזרת סכין את גרעיני התירס של שני קלחים. את השניים הנוספים חותכים באמצע לקבלת ארבעה חצאי קלחים. מעבירים לסיר ובו מים את חצאי הקלחים ואת הגרעינים שהוצאו, ומבשלים כ 10- דקות עד שהם מתרככים. מסננים ושומרים את מי הבישול. את חצאי הקלחים המבושלים שומרים בצד.
3. מכינים את הקרם – מכניסים את הגרעינים לבלנדר, מוסיפים להם את מי הבישול לפי הצורך עד שמתקבל קרם ברמת הסמיכות הרצויה, לא נוזלי מדי ולא סמיך מדי. אם רוצים קרם חלק, אפשר להעביר אותו דרך מסנננת. מתבלים במלח, בפלפל, בקמצוץ קטן של סוכר ובשאטה גרוס.
* את הקרם תירס אפשר להכין מראש ולשמור במקרר ולפני ההגשה לחמם בסיר קטן או במיקרו.

הגשה:
עדיף להשתמש במחבת פסים (מחורץ), אם אין, אפשר להשתמש במחבת כבדה לצורך צליית נתחי הבשר והתירס.
מחממים את המחבת בחום גבוה מאוד, וכמו על הגריל – משמנים אותה עם חצי בצל טבול בשמן.
מניחים את נתחי הבשר ואת קלחי התירס על המחבת הרותחת, מנמיכים מעט את גובה האש וצולים אותם עד לרמה שאתם אוהבים.
מניחים אותם בצלחת לצד הקרם החמים של התירס או בכלי הגשה מרכזי.
כיף לטבול את התירס בקרם, לא לוותר עליו!

לייעוץ ראשוני ופרטים