חייגו: 6120*

מוס שוקולד

 

חומרים (8 מנות):
200 גרם שוקולד מריר
מאיכות טובה (60% מוצקי קקאו)
1 מכל שמנת מתוקה (250 מ”)
5 ביצים מופרדות (בטמפרטורת החדר)
1/4 כוס סוכר
מעט ברנדי

אופן ההכנה
ממיסים את השוקולד במיקרוגל בפרקי זמן קצרים.
מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב לא קשה מדי. מעבירים לקערה אחרת.
באותה קערת מיקסר מקציפים את השמנת המתוקה עד לקבלת קצף בינוני. אי אפשר לשנות את סדר הפעולות מאחר שאת הקצפת החלבונים יש לעשות בקערה נקייה לחלוטין משאריות שומן שתמנענה את ההקצפה.
בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים ומוסיפים אליהם מעט מהשוקולד המומס, זאת כדי להשוות טמפרטורות ולמנוע נזק בלתי הפיך לשוקולד. נוסיף בהמשך את יתרת השוקולד המומס. אל תערובת השוקולד והחלמונים מוסיפים לסירוגין ובעדינות רבה את קצף החלבונים,
השמנת המוקצפת ומעט ברנדי.
מוזגים למנות אישיות בכוסות זכוכית או משאירים את המוס בקערת זכוכית יפה.
מומלץ לכסות את המוס בניילון נצמד כשהוא במקרר כדי שלא יספוג ריחות.
המוס משתבח ביום למחרת.

לייעוץ ראשוני ופרטים