חייגו: 6120*

מוס פירות

אגנס קרטס – דיירת, הבית בתל אביב.

”המתכון מתאים להכנת מוס מסוגי פירות רבים: תות שדה, תערובת של פטל ואוכמניות, מנגו, בננה, תפוז וכדומה.“

חומרים (8 מנות):
1/2 ק”ג פרי מקולף ומעוך
1 כוס סוכר
2 חבילות ג’לטין
1 כוס מים חמים
1 מכל שמנת מתוקה (250 מ”ל)
ליקר לפי הטעם: טריפל סק, שרי הרינג, מרסלה, לימונצ’לו, קוניאק
לקישוט: דובדבנים מסוכרים, קליות תפוז, שקדים מסוכרים, אגוזי פקאן מסוכרים, שבבי שוקולד

אופן ההכנה:
לרסק את הפירות במערבל מזון עם חצי כוס סוכר ולהוסיף את הליקר.
להקציף את השמנת מתוקה עם שארית הסוכר.
לערבב את הג’לטין בכוס מים חמים עד להמסה מוחלטת )ללא גושים(.
להוסיף את הג’לטין המומס למחית הפירות שבתוך מערבל המזון.
להפעיל שוב ולערבל מעט.
להעביר לקערה ולהוסיף את השמנת המוקצפת. לערבב בתנועות קיפול.
למזוג לקעריות הגשה או לתבנית.
לקרר לפחות שמונה שעות.
בקעריות – יש לקשט לפני ההגשה.
בתבנית – להפוך על מגש, לקשט ולהגיש.

לייעוץ ראשוני ופרטים