חייגו: 6120*

ירקות צלויים עם טחינה והדרים כבושים

מתכון ל 4- מנות.

זו דוגמה למנה קלה להכנה ואידיאלית לאירוח. היא חגיגית וקלילה, והיא מרשימה בחזות שלה ובטעמים המיוחדים שלה. קליפות הלימון והתפוז הכבושות במלח, מוסיפות למנה ניחוח ייחודי. אפשר כמובן להחליף את הירקות בהתאם לטעם האישי או בהתאם למה שאפשר למצוא בשוק.

ירקות:
1/2 כרובית
1 דלעת ערמונים
4 גזרים ננסיים
2 סלקים צהובים קטנים
2 סלקים אדומים קטנים
8 בצלצלי פנינה
100 גרם שעועית שטוחה/אפונה סינית
1 כרשה

אופן ההכנה:
מפרידים את הכרוביות לפרחים גדולים. חוצים את דלעת הערמונים ומסירים את הגרעינים. מחלקים כל חצי לפלחים, משאירים את הקליפה. מסירים את השכבה החיצונית של הכרשה וחותכים לחתיכות ברוחב של כ- 5 ס"מ.
קולפים את הגזרים ומשאירים שארית של כ 2- ס"מ מהגבעולים. מקלפים את הסלקים
וחוצים לשניים. קולפים את בצלי הפנינה.
מסדרים את כל הירקות בתבנית רחבה מרופדת בנייר אפייה.
ממליחים ומפזרים מעט שמן זית.
צולים בתנור בחום של 200 מעלות במשך 20-30 דקות.
במהלך הצלייה מוציאים את הירקות המוכנים, כדי שלא יבושלו יתר על המידה.

טחינה:
100 גרם טחינה גולמית
מים לפי הצורך
חופן עלי נענע
אופן ההכנה:
שופכים את הטחינה לכלי גבוה, מוסיפים את המים ואת עלי הנענע.
טוחנים באמצעות בלנדר מוט עד לקבלת טחינה במרקם יציב.
מתבלים במלח ושומרים.

הדרים כבושים:
1 לימון
1 תפוז
1 כף מלח שטוחה
אופן ההכנה:
קולפים את הקליפה החיצונית של הלימון ושל התפוז ומניחים בכלי קטן.
מערבבים עם המלח וסוגרים למשך 24 שעות.
מסירים את המלח ושומרים מכוסה במעט שמן זית.

הגשה:
מניחים מעט מהטחינה על צלחת הגשה מרכזית או על צלחות אישיות. מסדרים מעליה את הירקות הצלויים כשהם קרים.
מפזרים מעט נענע וקליפות כבושות של הדרים, חתוכות לעיגולים או לפרוסות, ומגישים.

לייעוץ ראשוני ופרטים