חייגו: 6120*

טארט עדין של תפוחי עץ

מתכון ל 4- מנות.

מספר המתכונים לטארט תפוחים זהה כמעט למספר השפים והקונדיטורים שמכינים אותו…
כל אחד אוהב את הטארט שלו מעט אחרת. Tarte Fine הוא גרסת קינוח לטארט הקלסי והוא קינוח אולטימטיבי לארוחת החג. במסעדות הביסטרו הטובות של פריז  מגישים אותו עם כדור גלידה מיד עם צאתו מהתנור, אבל גם קצפת טובה תעשה את העבודה.

חומרים:
4 תפוחי עץ מסוג גולדן
4 דסקיות של בצק עלים
בקוטר 14 – 16 ס"מ
4 כפות סוכר
30 גרם חמאה מומסת
1 ביצה
גלידת וניל או קצפת להגשה

אופן ההכנה:
מניחים את דסקיות הבצק בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה או במשטח סיליקון.
מורחים מעל ביצה טרופה ומפזרים 2 כפות סוכר.
קולפים את התפוחים וחוצים לשניים, מסירים את הגרעינים אמצעות כף פריזיאן,ופורסים לפרוסות בעובי 2 מ"מ.
מסדרים את פרוסות התפוחים על בצק העלים בצורת מניפה. מורחים את התפוחים
בחמאה מומסת ומפזרים שתי כפות סוכר נוספות.
אופים את הטארט בתנור בחום 200 מעלות במשך 15 דקות מגישים מיד.

לייעוץ ראשוני ופרטים