חייגו: 6120*

חלה מתוקה (בתבנית עגולה)

חוו’לה תירוש, הבית בת”א.

חומרים:
1 ק”ג קמח, פחות 1 כוס
1 שקית שמרים טריים
1 כוס סוכר
1/2 כפית מלח
1 כוס שמן
2 כוסות מים פושרים

אופן הכנה:
1 . לשפוך את הקמח אל קערת המיקסר, ליצור ‘ בור’ ובתוכו לשים את השמרים, להוסיף מעליהם 3 כפות סוכר ומעל זה 1 כוס של מים פושרים.
2. ללוש בזרוע המתאימה לבצק שמרים.
3. אחרי כעשר דקות, להוסיף את כוס המים השנייה ולהתחיל את עבודת המיקסר ותוך כדי להוסיף את הביצים (לטרוף קודם בכוס), את השמן וחצי כפית מלח. לקבלת בצק אחיד ולא דביק נדרשות בערך 9-8 דקות במהירות גבוהה.
4. להעביר את הבצק לקערה גדולה יותר, לרסס בטיפה שמן, לכסות בשקית ניילון הפוכה או בכובע אמבטיה, להתפיח שעה או יותר לפי הצורך. כשהבצק תפוח מאד לדקור באצבעות כמה פעמים במהירות כדי שיצאו הבועות.

5 . על משטח מקומח (נשארה לנו כוס), לרדד ולפתוח במערוך עלה יפה, לגלגל על עצמו ולעשות שבלול מבפנים החוצה. אפשר ישר בתוך התבנית.
6 . להתפיח בתוך התבנית פעם נוספת כחצי שעה לפחות, למרוח מעל בביצה טרופה. אפשר לפזר שומשום למעלה.
לאפות בתנור שחומם מראש במשך 40-30 דקות בחום בינוני ) 180-170 מעלות( או לפי התנור.
להוציא מהתנור כשהחלה שחומה יפה מלמעלה.
(חשוב! להקפיד תמיד לנפות כל קמח לפני השימוש)

לייעוץ ראשוני ופרטים