חייגו: 6120*

דניס צלוי בתנור עם לימון כבוש, זיתים ועגבניות

מתכון ל 4- מנות.

המתכון הזה מרכז בתוכו את כל הטעמים של המטבח הדרום צרפתי: שום, עגבניות, בזיליקום וכמובן לימון. הלימון עובר כאן בישול בסוכר המעניק למנה גוון מתקתק, ומשלים את הטעמים העדינים של הדג. אם אפשר, כדאי להצטייד בזיתים שחורים המגיעים מצרפת. מקורו של הזן
הוא מניס והוא עדין ומתקתק, ושולח את הסועד בדמיונו אל עולם הטעמים של דרום צרפת.

חומרים:
4 דגי דניס נקיים ללא
קשקשים
2 לימונים שטופים
250 גרם סוכר
200 מ"ל מים
4 עגבניות בשלות ויפות
4 שיני שום
12 עלי בזיליקום
2 כפות זיתים צרפתיים
שחורים מגולענים
4 כפות שמן זית

אופן ההכנה:
מרתיחים את המים בסיר קטן ומוספים אליהם את הסוכר. מבשלים מעט עד לקבלת סירופ סוכר.
פורסים את הלימונים דק ככל האפשר ומבשלים בסירופ כ 15- דקות על אש נמוכה.
פורסים את העגבניות לפרוסות עבות בעובי של כ 1.5- ס"מ, מסדרים אותן בשכבה בתבנית על גבי נייר אפייה, מתבלים אותן במלח ובפלפל ומפזרים עליהן את שיני השום, עלי הבזיליקום והזיתים. מעל מניחים חצי מכמות הלימונים בסוכר.
חורצים את הדגים משני הצדדים באמצעות סכין חדה. מתבלים את הדגים במלח ובפלפל ומניחים אותם מעל הלימונים והעגבניות.
מניחים מעליהם את המחצית שנותרה מפרוסות הלימון המסוכר. מקפידים שהדגים לא יהיו צמודים מדיי.
מכניסים לתנור בחום 200 מעלות לכ 12- דקות או עד שהדגים מוכנים לחלוטין.
במהלך הצלייה מפזרים מעליהם מעט מהנוזלים שהצטברו בתחתית התבנית. מגישים מיד.

לייעוץ ראשוני ופרטים