חייגו: 6120*

מתכון בסיסי לקרפ

חומרים לבלילה:
15-16 קרפים, 8-10 סועדים
3 ביצים
1 כוס חלב (או תחליף חלב)
1 כוס מים
4 כוסות קמח רגיל
כפית מלח. ½
אפשר להוסיף טעמים לבלילה בהתאם לייעודה:
למתכון מתוק – כף אבקת סוכר ותמצית וניל או רום.
למתכון מלוח – כפית מלח, מעט פפריקה או פלפל.
אפשר להחליף מחצית מכמות המים ביין אדום יבש.

אופן ההכנה:
לשפוך למערבל מזון את הנוזלים, להוסיף את הקמח ואת התיבול ולהפעיל כשתי דקות.
כשהעיסה חלקה להוסיף את הביצים, להפעיל את המערבל לחצי דקה נוספת.
העיסה מוכנה לטיגון.

הכנת הקרפים:
לשמן קלות מחבת בקוטר של 22 ס”מ ולהניח על אש גבוהה.
לצקת כמות של מצקת בינונית מהבלילה, ובסיבוב מהיר לכסות את כל שטח המחבת בבלילה.
אחרי טיגון מהיר להפוך את הקרפ ולהשחים קלות את צדו השני.
להחליק את הקרפ המוכן מהמחבת אל צלחת.

לייעוץ ראשוני ופרטים