חייגו: 6120*

מתכון: אגסים צלויים עם קרמל הדרים

אגס הוא אחד הפירות האהובים עליי, משום מה נדמה שכאילו שכחו אותו, ואני כמעט ולא רואה אותו במסעדות. חבל. המתכון הזה מלווה אותי שנים, גרסה שלו אכלתי אצל השף אלן דיקאס במונקו. הוא אמנם הגיש את המנה עם שלל פירות חורף, אבל בעיניי גולת הכותרת היא האגס. יש משהו בשילוב של הקרמל העדין שנוצר בעת צליית האגסים עם מיץ ההדרים המצומצם שהופך אותו בלתי נשכח. שמנת חמוצה ונגיעות של מרנג משלימות את התמונה.

חומרים (4 סועדים):
4 אגסים גדולים ובשלים (לא רכים מדיי)
2 כפות סוכר
30 גרם חמאה
מיץ משני תפוזים
מיץ מלימון אחד
1 גביע שמנת חמוצה איכותית
כמה תותים לקישוט
מרנג או נשיקות לקישוט
(לא חובה)

אופן ההכנה
קולפים את האגסים וחוצים אותם לאורכם. מרוקנים באמצעות כף פריזיאן או סכין קטנה את אזור הגרעינים.
ממיסים במחבת את החמאה. מפזרים את הסוכר על החתך של האגסים ומניחים אותם במחבת על צדם המסוכר. מוסיפים את יתרת הסוכר למחבת ומשחימים את האגסים כ 3-דקות מכל צד. מוסיפים את מיץ הפירות מבשלים עד שהנוזל מצומצם והאגסים רכים.
מרטיבים את האגסים בנוזל הבישול במשך כל הבישול.
מעבירים את האגסים לכלי הגשה ומגישים עם תותים טריים, שמנת חמוצה ומרנג.

לייעוץ ראשוני ופרטים