ברוכים הבאים לעד 120 - להתעורר בבית מאיר פנים, מלא עניין ותוכן, עשייה מתוך סקרנות ויצירה, למידה והנאה, עם אנשים כמוך ולחיות את החיים במלואם אנו מזמינים אותך ליהנות בבית מוגן, חם, מחבק ושוקק בחיי חברה ותרבות עשירים, ומכל מה שהופך את החיים למלאים ולמרגשים יותר

מבשל מהטבע – השף עומר טל

הוא רק בן שלושים ושמונה, אך מאחוריו כבר קריירה מפוארת כשף ויזם. בילדותו צפה באימו מלהטת בסירים והתאהב. סדנה לניקוי רעלים החזירה אותו לנוף ילדותו שבמושב ולאותנטיות שחסרה לו במסעדות שף בארץ ובעולם. היום הוא מבשל ב'אנסטסיה' אוכל טבעוני, איכותי, בגובה העיניים.

 

הוא גדל במושב חמד שבמרכז, בבית דתי, לאם פולנייה, מורה לכלכלה, ולאב שעלה ממרוקו. האהבה לטבע התחילה בילדותו, כשטייל בשדות המוריקים המקיפים את המושב, התיידד עם תירסים וחצילים, ירקות, פירות ופרחים. "האוכל בבית ילדותי היה משובח," הוא מספר, "שילוב של פולין ומרוקו. האהבה לבישול הייתה טבועה בי כבר מגיל צעיר, נמשכתי לעולמות המטבח. צפיתי בערגה באימא שלי שמלהטטת בין הסירים שבמטבח, וקיבלתי דריסת רגל קלה 'לקבב' קציצות."

 

היזמות הראשונה שלו התחילה כשהיה בן אחת־עשרה, בחופשת הקיץ. הוא קנה תירס מתוק (תירס חלב), חילק לשקיות ומכר מדלת לדלת לשכנים שבמושב. בגיל חמש־עשרה חזר בשאלה, עזב את התיכון הדתי ולמד בבית ספר אקסטרני. "מאחר שהלימודים הללו היו כרוכים בהוצאה לא מבוטלת, כדי לממן אותם קמתי מוקדם בבוקר, הכנתי סנדוויצ'ים איכותיים וטריים, העמסתי אותם על תלת־אופן ומכרתי לעסקים, שצצו כפטריות לאחר הגשם והחליפו את ענפי החקלאות המסורתיים."

 

במשך עשור הוא עשה את כל התפקידים שישנם במסעדות שונות, מהידועות והנחשבות בישראל, משוטף כלים ועד לשף ולבעלים של קייטרינג מבוקש. עומר למד מטובי השפים שהיו בהן, כמו 'רפאל', 'טוטו', 'משייה', וכן עשה סטאז' בדנמרק, במסעדה שלה כוכב מישלן, ובנוסף למד ב'דן גורמה'. אתנחתא של שלוש שנים, שבהן למד פסיכותרפיה של הגוף והנפש, וסדנה לניקוי רעלים גרמו לו לעשות שינוי. "במסעדות רבות האוכל מתמקד בהכי חדשני, הכי יפה, מאמצים בהן טכניקות ומקצועיות. הכול מבורך, אך לעיתים אחרי שמסיימים את המנה שוכחים את הבסיס, את הטוב."

הצעד הראשון היה לפתוח קייטרינג שנקרא 'איילה – אוכל עם מודעות'. "האכלתי אלפי אורחים באירועים, שמעתי שם שוב ושוב את המשפט: 'אם הייתי יכול להכין אוכל כזה בכל יום, הייתי הופך לטבעוני.'"

 

לפני כחצי שנה הוא הכיר את הבעלים של מסעדת 'אנסטנסיה', תמר איילון ורועי עזר. השניים, טבעונים אדוקים, חלמו לפתוח מסעדה עם איכותי ואג'נדה טבעונית, שאותה יוכלו להפיץ בה.

המסעדה מזמינה ונעימה, מגישים בה מדי יום אוכל טבעוני ואיכותי מהטבע – ארוחות בוקר, צוהריים וערב. בתפריט יש מבחר של סלטים מעניינים, פסטות ועוד. המסר של עומר, שף המסעדה, הוא "לא להיות פנאטיים, מותר לחטוא. לחברי הטבעונים אני מייעץ שלא להטיף, להבין שלכל אדם יש את הדרך שלו. לאלה שאינם טבעונים חשוב לי לומר: הקשיבו לגוף. הוא יודע הכי טוב ומה הכי נכון בעבורו. אין לי ספק שבתקופה שבה אנחנו חיים העולם הולך לשם, מניות של תחליפי חלבון מזנקות, המודעות גדלה והולכת. תראו מה קורה בתל אביב, אנחנו לגמרי שם."

 

לשמחתנו, עומר בחר לשתף אותנו בכמה מתכונים מומלצים, קלים להכנה. בתיאבון.

 

טבעונות היא פילוסופיה ודרך חיים, המתנגדת לניצול בעלי חיים ולאכזריות כלפיהם. אורח חיים טבעוני שואף למנוע סבל מבעלי חיים. מבחינה תזונתית, מערכת ערכים זו מתבטאת בתזונה צמחית ובהימנעות גורפת ממזון מהחי, כמו בשר בעלי חיים, חלב, ביצים ודבש. שמונה אחוזים מהאוכלוסייה הבוגרת (יהודית, שאינה חרדית) מגדירים עצמם כצמחונים או כטבעונים, ואינם אוכלים בשר כלל.

 

Anastasia

פרישמן 54 תל אביב, טל: 03-5290095

שעות פתיחה: א-ה: 22:00-08:30

שישי: 16:00-09:00  | שבת: 16:30-10:00

www.anastasiatlv.co.il

 

צור קשר
סיור וירטואלי בבתים