טריו מסבחה שעועית, עדשים ופטריות

למילוי:

המצרכים ל-4 סועדים:

2 כוסות שעועית בובעס או לבנה

2 כוסות עדשים כתומות או צהובות

כפית כורכום

כפית כמון

5 פטריות שיטאקי

15 פטריות שונות

בצל אדום

2 כפות רוטב סויה איכותי

חצי כפית פלפל שחור

3 שיני שום

רבע כוס יין אדום קברנה

מיץ מלימון וחצי-שניים

3 כפות מלח ים גס

רבע כוס בוטנים קצוצים

1/2 כוס שמן זית ברנע

טריו מסבחה שעועית, עדשים ופטריות

אופן ההכנה:

משרים את השעועית כ-10 שעות במים. מעבירים למסננת ושוטפים 3 פעמים במהלך היום עד להנבטה.

מעבירים לסיר לחץ עם כף מלח, 3 שיני שום ומבשלים כשעה וחצי או שמבשלים בסיר רגיל למשך 4-3 שעות על אש קטנה עד שהשעועית תתרכך לגמרי ואחר כך מעבירים למעבד מזון לטחינה קלה. שוטפים היטב את העדשים ומבשלים עם 4 כוסות מים, כורכום וכמון עד שהמים מתאדים והעדשים הופכות למחית.

קוצצים בצל לקוביות ומאדים במחבת ווק עם 2 כפות שמן זית עד שמזהיב. שוטפים את כל הפטריות, קוצצים לקוביות ומוסיפים לבצל ומקפיצים עד שהפטריות מתרככות, מוסיפים את התבלינים: רוטב סויה, פלפל שחור ויין אדום ומבשלים לעוד מספר דקות.

מסדרים בצלחת הגשה את ממרח השעועית, מעליו את ממרח העדשים ומעל שניהם את קונצרט הפטריות. בוזקים בוטנים קצוצים, שופכים שמן זית ומיץ לימון מלמעלה ומגישים.