גלילות סלק וגבינת שקדים, קרם עגבניות שרי צהובות
החומרים לגבינת השקדים:
1 כוס קמח שקדים
3/4 כוס מים
2 כפות שמן זית
1 שן שום טרי
1 כף מייפל
1 כפית מלח אטלנטי
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
כפית פתיתי שמרי בירה (בפסח אפשר להימנע)
כפות מיץ לימון
החומרים לקרם העגבניות צהובות:
550 גרם עגבניות שרי צהובות
1/2 כוס שמן זית
1 כפית שיני שום קלופות ומעוכות
1 כפית ג'ינג'ר קלוף ופרוס דק דק
1/2 כפית צ'ילי גרוס
2 כפות מים
1 כף מירין
1 כפית סילאן ללא תוספת סוכר
מלח לתיבול
החומרים לגלילות הסלק:
1 סלק צלוי בתנור למשך שעה, קלוף לפרוסות דקות עם מנדולינה, קולפן או סכין חדה.
אופן ההכנה לגבינת השקדים:
טוחנים את כל הרכיבים יחד במעבד מזון ומעבירים לקירור בשקית זילוף או בקופסה למשך 20 דקות.
אופן ההכנה לקרם העגבניות הצהובות:
מניחים סיר רחב על אש גבוהה ומוסיפים את העגבניות, שמן הזית ומעט מלח, מטגנים לאט־לאט תוך כדי ערבוב במשך כ-20 דקות. יש לשים לב שלא להשחיר את העגבניות ולהנמיך לחום בינוני, אם צריך. מוסיפים את השום, הצ'ילי היבש והג'ינג'ר , מערבבים ומבשלים תוך כדי ערבוב 10 דקות נוספות. מעבירים את כל תוכן הסיר עם כף (בסוף נשאר שמן מיותר בתחתית) למעבד מזון וטוחנים. מעבירים לקערת ערבוב גדולה מוסיפים את המים, המירין והסילאן ומערבבים היטב, מוסיפים מלח לפי הטעם ונותנים לרוטב להתקרר. מערבבים היטב את כל רכיבי גבינת השקדים למרקם אחיד.
מרכיבים את המנה: מניחים פרוסת סלק, יוצרים קונוס ומזלפים מעט גבינת השקדים פנימה. מניחים בצלחת את רוטב העגבניות ומעל את גלילות הסלק. אפשר להוסיף שקדים קלויים.