כתבות בנושא אוכל ובישול

אביטל

הדרך הטבעית בחירתה של אביטל

“להיות טבעוני זה נפלא אם יודעים לאזן ולאכול נכון,” במילים אלו נפתח המפגש עם אביטל סבג שנערך במטבח ביתה הקסום שבצהלה...

המלצה למסעדה: סמרקנד

אין‭ ‬זה‭ ‬סוד‭ ‬שהמטבח‭ ‬הישראלי‭ ‬מורכב‭ ‬משפע‭ ‬טעמים‭ ‬וניחוחות‭ ‬המגיעים‭ ‬אלינו‭ ‬מכל‭ ‬קצוות‭ ‬תבל, ‬ואף‭ ‬ידוע‭ ‬שגם‭ ‬באוכל, ‬אופנות‭ ‬באות‭ ‬והולכות‭.‬ לכן‭ ‬אין‭ ‬דבר‭ ‬מרגש‭ ‬יותר‭ ‬מלבקר‭ ‬במוסד‭ ‬קולינרי‭ ‬ותיק, ‬בעל‭ ‬שורשים‭ ‬עמוקים, ‬הפועל‭ ‬כעשרים‭ ‬וחמש‭ ‬שנים‭.‬

אבי לוי

המאסטר שף מציג: טעמים וניחוחות

תפריט החג שלנו הפעם מגיע ממטבחו של השף המוערך אבי לוי, זוכה 'מאסטר שף' והבעלים של מסעדת 'המוציא' בירושלים ו'צ'יריפום' בתל אביב. המתכונים המומלצים משלבים טעמים, ניחוחות וצבעים מהמטבח הצפון־אפריקאי לצד אלמנטים ירושלמיים מקומיים.

השף בעל האדרת

שאול בן אדרת - מבכירי השפים בישראל, בן חמישים ואחת, נשוי ואב לארבעה, מעיד על עצמו שכבר מגיל צעיר ידע שיהיה שף. את אהבתו למטבח שאב הבית - מאמו ומסבתו שהגיעו מעיראק...

בממלכת שמן הזית

הסיפור של פרץ אלבז ובית הבד באבטליון. על רקע הכתבות שהתפרסמו לאחרונה בנושא שמן הזית והעידו על הטעיית הציבור, ולרגל חודש הקולינריה ברשת ‘עד 120 ’, נפגשנו עם פרץ מבית הבד באבטליון כדי שיעשה לנו קצת סדר. שמן זית הוא אחד מחומרי הגלם הבולטים והמזוהים ביותר עם המטבח המקומי. שיעור הצריכה...

גבריאל בממלכת השוקולד

גבריאל הופשטטר שנולדה בשווייץ בכלל למדה שפות, אולם נסיעה לצרפת בעקבות שליחות של בעלה הביאה אותה לשנות את האהבה למקצוע. נפגשנו עם גבריאל לשיחה על טעמים, על בריאות ואהבה, ואיך לא, על שוקולד.

נכנס יין... יצאו מילים, נתונים ועצות

את האמרה: ’אני שותה יין רק בשני מקרים: באחד בארוחה טובה ובאחר-בלי‘, מייחסים לווינסטון צ‘רצ‘יל. בכתבה שבהמשך נסקור את התהפוכות שהתרחשו בתעשיית היין הישראלית. נראה כמה יין אנחנו באמת שותים...

ראיון בטוב טעם

שיחה על אירועים, מתכונים ומה שביניהם. חברת הקייטרינג ’טעם וצבע‘ הוקמה בשנת 1996, היא נחשבת לאחת מחברות הקייטרינג המובילות בתחום אירועי היוקרה ופונה אל קהל אנין טעם. כיום היא פועלת...

הכול אודות ה‘קרפ‘

אגנס (אגי) קרטס היא מראשוני הדיירים בבית בתל אביב ובשתים-עשרה השנים האחרונות היא חיה עם בן זוגה, צבי עגנון. אגי, שנולדה בהונגריה, היא מהנדסת כימיה במקצועה ולצד קריירה מרשימה במשרד הביטחון...

המוציא לחם... ומכניס לתנור

ברוב חלקי העולם נחשב הלחם למוצר מזון בסיסי ומרכיביו הבסיסיים כמעט שלא השתנו מאז ימי הפרעונים. במשך הזמן השכיל האדם ליצור מהמתכון הפשוט של קמח, שמרים ומים עשרות גרסאות שונות של המאפה החם והפריך הזה. ההתפתחות הקולינרית המואצת שחלה בישראל בשנים האחרונות...

קרא עוד

עושים חג: תזונה נכונה

תקופת החגים צפויות לנו כ-11 ארוחות חג: ארוחות חגיגיות של ערב החג, ארוחות ערבי השבת במהלך החגים וארוחות הצהריים של יום החג והשבת. גם הארוחה המפסקת והארוחה שאחרי צום יום כיפור נכללות בספירה...

קרא עוד