מגזין עד 120

'משלנו' הוא מגזין כרומו מהודר היוצא לאור כמה פעמים בשנה עבור דיירי הרשת.
הוא מביא את קולם של הדיירים ונותן ביטוי לרוח היצירה האישית המפעמת בהם.
בצד סיפורי חיים תמצאו בעיתון ראיונות עם אישים בולטים בחברה הישראלית מתחומי התרבות, הפוליטיקה, הבידור והאפנה.
אנחנו גם לא שוכחים את הפינוקים הקטנים: תפריטי חג, המלצה על ספר טוב או הצגה משובחת ועוד שלל טורים ופינות קבועות.

גיליונות מלאים

גיליון ספטמבר 2018

גיליון מרץ 18

גיליון ספטמבר 17

גיליון אפריל 17

אנשי תרבות ורוח

אוהד חיטמן בתמונת דיוקן

החיים על פי חיטמן

הוא זמר, פזמונאי, מלחין ומוזיקאי מוכשר, אבל מעל הכול אוהד חיטמן הוא מאמן ומורה דרך ליוצרים ולמבצעים...

קרא עוד
אלה גולן

אל הגיהנום ובחזרה

על רקע הקרנת סדרת הטלוויזיה ‘הרמון’, המספרת את סיפור הכת של גואל רצון, ביקשנו לראיין את אלה גולן, אחת מנשותיו ואם לחמישה מילדיו. בכנות נוגעת ללב היא חושפת, מספרת, משתפת ומעל הכול מתריעה...

לימור לבנת 1

לימור לבנת מאז ועד היום

“אין חברים בפוליטיקה,” כך טוענת לימור לבנת. אחרי עשרים ושלוש שנים כחברת כנסת ושרה, היא כנראה יודעת מה היא אומרת. היא מסתכלת אחורה בסיפוק, אך לא בגעגוע...

גדעון אוברזון בתמונת דיוקן

האוברזונים

גדעון אוברזון נולד באיטליה. בסוף מלחמת העולם השנייה עבר אוברזון ליוגוסלביה, ובגיל שש עלה עם הוריו לישראל, לתל-אביב וגדל בה. הוא למד עיצוב אופנה בבית הספר של איגוד האופנה העילית שבפריז...

על בישול ואוכל

אביטל

הדרך הטבעית בחירתה של אביטל

“להיות טבעוני זה נפלא אם יודעים לאזן ולאכול נכון,” במילים אלו נפתח המפגש עם אביטל סבג שנערך במטבח ביתה הקסום שבצהלה...

קרא עוד

המלצה למסעדה: סמרקנד

אין‭ ‬זה‭ ‬סוד‭ ‬שהמטבח‭ ‬הישראלי‭ ‬מורכב‭ ‬משפע‭ ‬טעמים‭ ‬וניחוחות‭ ‬המגיעים‭ ‬אלינו‭ ‬מכל‭ ‬קצוות‭ ‬תבל, ‬ואף‭ ‬ידוע‭ ‬שגם‭ ‬באוכל, ‬אופנות‭ ‬באות‭ ‬והולכות‭.‬ לכן‭ ‬אין‭ ‬דבר‭ ‬מרגש‭ ‬יותר‭ ‬מלבקר‭ ‬במוסד‭ ‬קולינרי‭ ‬ותיק, ‬בעל‭ ‬שורשים‭ ‬עמוקים, ‬הפועל‭ ‬כעשרים‭ ‬וחמש‭ ‬שנים‭.‬

אבי לוי

המאסטר שף מציג: טעמים וניחוחות

תפריט החג שלנו הפעם מגיע ממטבחו של השף המוערך אבי לוי, זוכה 'מאסטר שף' והבעלים של מסעדת 'המוציא' בירושלים ו'צ'יריפום' בתל אביב. המתכונים המומלצים משלבים טעמים, ניחוחות וצבעים מהמטבח הצפון־אפריקאי לצד אלמנטים ירושלמיים מקומיים.

המוציא לחם... ומכניס לתנור

ברוב חלקי העולם נחשב הלחם למוצר מזון בסיסי ומרכיביו הבסיסיים כמעט שלא השתנו מאז ימי הפרעונים. במשך הזמן השכיל האדם ליצור מהמתכון הפשוט של קמח, שמרים ומים עשרות גרסאות שונות של המאפה החם והפריך הזה. ההתפתחות הקולינרית המואצת שחלה בישראל בשנים האחרונות...

רפואה ובריאות

שינה

רפואת השינה התקדמה רבות בשנים האחרונות ומחקרים חדשים מגלים כמה תובנות החשובות לכל אדם הסובל מנדודי, מבעיות או מהפרעות שינה. על הדרך מתנפצים כמה מיתוסים. אם חשבתם, למשל, שכדורי שינה הם...

אוסטיאופורוזיס בראי הפיזיותרפיה

אוסטיאופורוזיס (OP) היא מחלה המאופיינת בירידה במסת העצם והתדרדרות של מבנה העצם. העצם האוסטיאופורוטית היא חלשה, לכן עלולה להישבר מטראומה מינימאלית...

ארומתרפיה בשילוב רפלקסולוגיה

האיכויות הרפואיות של צמחים בעלי ריח, פרחים ועצים, היו ידועות ושימשו בכל התרבויות העתיקות הגדולות. במצרים העתיקה השתמשו בהם לרפואה, קוסמטיקה ופולחנים דתיים...

דיירי הרשת כותבים

שיחה בשתיים

שיחה בשתיים

בתיה פולניקוב, דיירת הבית בראשון לציון, בשיחה עם לאה אביסרור, מנהלת השירות לדייר, לרגל צאת ספרה‘דברים שאילון מספר’...

היה היתה מאת יעל נאמן הוצאת אחוזת בית, 2018

בתיה פולניקוב, דיירת הבית בראשון לציון ממליצה...

התנדבות ונדיבות | עדנה לוינשטיין

היכולת להתנדב היא אחת התכונות הנפלאות ביותר שהאדם בורך בהן. כדי להיות מתנדב עליך קודם כל להיות אלטרואיסט, לאהוב את האחר...

כתבות כלליות

שירת העשבים של שירי חבקין

כבר יותר מעשרים שנה רוקחת שירי חבקין תרופות טבעיות מצמחי מרפא אותם היא מגדלת בגינתה הפורחת בראש פינה. את האהבה הזאת ירשה מאמה, הזמרת והמוזיקאית דרורה חבקין, אך רק לאחר מות האם החלה ללמוד לעומק...

קרא עוד

לדעת להתחבר

לנסות, להתנסות, לדלג על פער הדורות ו...להתחבר לעולם החדש והמתחדש של הצעירים. אפשר להסתכל על כל החדש הזה, להרים ידיים ולומר...

דברו אלינו בפרחים

פרחים אינם רק קישוט או תפאורה אסתטית, הם מציינים כוונה, מביעים רגש, והם חלק מחיינו בטוב וברע. קשה לדמיין את שולחן האירוח ללא פרחים...

קחו את הצחוק ברצינות:)

הצחוק מסתבר הוא נושא רציני. אפילו מאוד. כך גם האמירה שעל ברכיה גדלנו: “הצחוק טוב לבריאות”...

המלצות טיולים

טיול למעלות־תרשיחא

במורדות‭ ‬הרי‭ ‬הגליל‭ ‬המערבי‭,‬ קילומטרים‭ ‬ספורים‭ ‬מגבול‭ ‬ישראל–לבנון‭ ‬ובגובה‭ ‬של‭ ‬כשש‭ ‬מאות‭ ‬מטרים‭ ‬מעל‭ ‬פני‭ ‬הים,‭ ‬שוכנים‭ ‬הכפר‭ ‬המוסלמי–נוצרי‭ ‬תרשיחא‭ ‬והיישוב‭ ‬היהודי‭ ‬מעלות.

טיול לירושלים

לרגל חמישים שנה לאיחודה של העיר החלטנו להקדיש את טיול הסתיו שלנו לירושלים ולהביא בפניכם המלצות על חמש פינות חמד.

מתכוני אוכל נבחרים

מאפה ירקות של תרד וזיתים

טריו מסבחה שעועית, עדשים ופטריות

משקה רימנצל'ו

עוגת תבלינים ותאנים

כתבות הגיל השלישי

זמן מעברים

זמן מעברים

המפתח למעבר דירה מוצלח מתחיל ומסתיים במלאכת המיון והאריזה. נפגשנו עם ויוי קרביץ, שותפה בחברת ‘בלאגן’, כדי לקבל כמה טיפים עצות למעבר קל יותר...

קרא עוד

אהבה | גלי הרשקוביץ –קליין, עובדת סוציאלית

בואו נדבר על אהבה. מהי אהבה ומה המשמעות שלה עבור בני הגיל השלישי. ננסה להגדיר מהו הרגש הזה שמעסיק כל כך את בני האנוש.

החגים – הזדמנות למפגש והקשבה

שוב מתקרבת תקופת החגים ושוב ממלאת את כולנו תחושה של חג, התחלות חדשות –ומשפחתיות. כן, איך שלא נסתכל על זה חגים ביהדות סובבים סביב שני צירים מרכזיים: משפחה ואוכל.

הצורך להעז | קליין גלי, עו"ס

לאורך כל שנות קיום המין האנושי היו אנשים שהעזו. תמיד קיימים אותם אנשים שלא מוכנים לתת לפחד, להרגלים, לשגרה ולמציאות לקחת מהם את ההרגשה שהם חיים.