ברוכים הבאים לעד 120 - להתעורר בבית מאיר פנים, מלא עניין ותוכן, עשייה מתוך סקרנות ויצירה, למידה והנאה, עם אנשים כמוך ולחיות את החיים במלואם אנו מזמינים אותך ליהנות בבית מוגן, חם, מחבק ושוקק בחיי חברה ותרבות עשירים, ומכל מה שהופך את החיים למלאים ולמרגשים יותר

 

כתבות בנושא אוכל ובישול

המוציא לחם... ומכניס לתנור

ברוב חלקי העולם נחשב הלחם למוצר מזון בסיסי ומרכיביו הבסיסיים כמעט שלא השתנו מאז ימי הפרעונים. במשך הזמן השכיל האדם ליצור מהמתכון הפשוט של קמח, שמרים ומים עשרות גרסאות שונות של המאפה החם והפריך הזה. ההתפתחות הקולינרית המואצת שחלה בישראל בשנים האחרונות...

מתכון לחיים - חנה שאולוב

אין תענוג גדול יותר מלנסות מתכון חדש שמצליח ולקצור מחמאות מהאורחים ומבני המשפחה. חלוצת ספרי הבישול והאפייה, שכבשו את המדינה במשך חמישה עשורים ברציפות, חנה שאולוב, מספרת על הבישולים שמאחורי ההצלחה ועל האהבות של חייה.

גבריאל בממלכת השוקולד

גבריאל הופשטטר שנולדה בשווייץ בכלל למדה שפות, אולם נסיעה לצרפת בעקבות שליחות של בעלה הביאה אותה לשנות את האהבה למקצוע. נפגשנו עם גבריאל לשיחה על טעמים, על בריאות ואהבה, ואיך לא, על שוקולד.

מבשל מהטבע - השף עומר טל

הוא רק בן שלושים ושמונה, אך מאחוריו כבר קריירה מפוארת כשף ויזם. בילדותו צפה באימו מלהטת בסירים והתאהב. סדנה לניקוי רעלים החזירה אותו לנוף ילדותו שבמושב ולאותנטיות שחסרה לו במסעדות שף בארץ ובעולם. היום הוא מבשל ב'אנסטסיה' אוכל טבעוני, איכותי, בגובה העיניים.

מחיה הלחם העברי. ארז קומרובסקי

אין תענוג גדול מלבצוע לחם שזה עתה נאפה. נפגשנו לשיחה עם מי שהוביל את המהפכה , ארז קומרובסקי, מחיה הלחם העברי.

עושים חג: תזונה נכונה

תקופת החגים צפויות לנו כ-11 ארוחות חג: ארוחות חגיגיות של ערב החג, ארוחות ערבי השבת במהלך החגים וארוחות הצהריים של יום החג והשבת. גם הארוחה המפסקת והארוחה שאחרי צום יום כיפור נכללות בספירה...

אביטל

הדרך הטבעית בחירתה של אביטל

“להיות טבעוני זה נפלא אם יודעים לאזן ולאכול נכון,” במילים אלו נפתח המפגש עם אביטל סבג שנערך במטבח ביתה הקסום שבצהלה...

המלצה למסעדה: סמרקנד

אין‭ ‬זה‭ ‬סוד‭ ‬שהמטבח‭ ‬הישראלי‭ ‬מורכב‭ ‬משפע‭ ‬טעמים‭ ‬וניחוחות‭ ‬המגיעים‭ ‬אלינו‭ ‬מכל‭ ‬קצוות‭ ‬תבל, ‬ואף‭ ‬ידוע‭ ‬שגם‭ ‬באוכל, ‬אופנות‭ ‬באות‭ ‬והולכות‭.‬ לכן‭ ‬אין‭ ‬דבר‭ ‬מרגש‭ ‬יותר‭ ‬מלבקר‭ ‬במוסד‭ ‬קולינרי‭ ‬ותיק, ‬בעל‭ ‬שורשים‭ ‬עמוקים, ‬הפועל‭ ‬כעשרים‭ ‬וחמש‭ ‬שנים‭.‬

המאסטר שף מציג: טעמים וניחוחות

תפריט החג שלנו הפעם מגיע ממטבחו של השף המוערך אבי לוי, זוכה 'מאסטר שף' והבעלים של מסעדת 'המוציא' בירושלים ו'צ'יריפום' בתל אביב. המתכונים המומלצים משלבים טעמים, ניחוחות וצבעים מהמטבח הצפון־אפריקאי לצד אלמנטים ירושלמיים מקומיים.

השף בעל האדרת

שאול בן אדרת - מבכירי השפים בישראל, בן חמישים ואחת, נשוי ואב לארבעה, מעיד על עצמו שכבר מגיל צעיר ידע שיהיה שף. את אהבתו למטבח שאב הבית - מאמו ומסבתו שהגיעו מעיראק...

בממלכת שמן הזית

הסיפור של פרץ אלבז ובית הבד באבטליון. על רקע הכתבות שהתפרסמו לאחרונה בנושא שמן הזית והעידו על הטעיית הציבור, ולרגל חודש הקולינריה ברשת ‘עד 120 ’, נפגשנו עם פרץ מבית הבד באבטליון כדי שיעשה לנו קצת סדר. שמן זית הוא אחד מחומרי הגלם הבולטים והמזוהים ביותר עם המטבח המקומי. שיעור הצריכה...

גבריאל בממלכת השוקולד

גבריאל הופשטטר שנולדה בשווייץ בכלל למדה שפות, אולם נסיעה לצרפת בעקבות שליחות של בעלה הביאה אותה לשנות את האהבה למקצוע. נפגשנו עם גבריאל לשיחה על טעמים, על בריאות ואהבה, ואיך לא, על שוקולד.

נכנס יין... יצאו מילים, נתונים ועצות

את האמרה: ’אני שותה יין רק בשני מקרים: באחד בארוחה טובה ובאחר-בלי‘, מייחסים לווינסטון צ‘רצ‘יל. בכתבה שבהמשך נסקור את התהפוכות שהתרחשו בתעשיית היין הישראלית. נראה כמה יין אנחנו באמת שותים...

ראיון בטוב טעם

שיחה על אירועים, מתכונים ומה שביניהם. חברת הקייטרינג ’טעם וצבע‘ הוקמה בשנת 1996, היא נחשבת לאחת מחברות הקייטרינג המובילות בתחום אירועי היוקרה ופונה אל קהל אנין טעם. כיום היא פועלת...

הכול אודות ה‘קרפ‘

אגנס (אגי) קרטס היא מראשוני הדיירים בבית בתל אביב ובשתים-עשרה השנים האחרונות היא חיה עם בן זוגה, צבי עגנון. אגי, שנולדה בהונגריה, היא מהנדסת כימיה במקצועה ולצד קריירה מרשימה במשרד הביטחון...

צור קשר
סיור וירטואלי בבתים